23948sdkhjf

Heta produkter till Minimaskiner

Minimaskiner är nybliven generalagent för norska Heatwork som med sina produkter för bland annat tjältining och uppvärmning jobbar för att möjliggöra grävarbete även vintertid.


– Deras produkter passar perfekt in i vår produktportfölj – produkter som gör att man kan arbeta året runt med sina minigrävare och få fler arbetstimmar. Att mark kan tinas upp på ett effektivt sätt möjliggör bland annat grävning och gjutning även vintertid, säger Minimaskiners vd Andreas Blomqvist.

Minimaskiner är sedan tidigare återförsäljare för Kubota, Ausa, Gehl och Ammann. Företaget är etablerat på fem platser i Sverige med huvudkontoret i Munkedal. 2012 omsattes ungefär 100 miljoner kronor med 15 anställda. När företaget nu kompletterar produktutbudet med mobila kraftpaket som Miniheater, Frostheater, Hydroheater och Petroheater är förhoppningen att försäljningen ska öka ytterligare. I och med att det nya maskinprogrammet kan användas till bland annat tjältining, härdning av betong, frostsäkring samt uppvärmning av byggnader och vatten förlängs säsongen för traditionellt grävarbete avsevärt.

Den nya försäljningskanalen ger också nya öppningar för Heatwork som hittills till stor del hittat sin marknad bland kommuner och uthyrningsföretag. Med den nya generalagenten förstärks kontakterna med entreprenörerna, som i många fall säkert kan kittlas över de nya möjligheter som skapas av den norska uppvärmningstekniken.

– Detta är en del i vår strategi att stärka oss på den intressanta svenska entreprenadmarknaden där våra maskiner fortfarande är sparsamt använda, säger Børre Simonsen, vd för Heatwork.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064