23948sdkhjf

Biffig bro bröts ned

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Uppståndelsen var stor när två stationshus och en flitigt trafikerad gångbro gick i graven under Kristi Himmelsfärdshelgen. Det krävdes dock östgötsk brutalitet och maskiner både på och nedanför bron för att få bukt med den sega betongen.

Järfälla. Visst har man fast mark under fötterna, men det gungar betänkligt uppe på Kallhällsbron. En bit ut i gångbanan står en knappt nio ton tung grävmaskin och river upp asfalt med tjälkrok, några meter längre fram gapar avgrunden och långt där nere står en större rivningsmaskin som metodiskt dundrar sin hammare mot brosegmenten så att hela konstruktionen darrar i sina grundvalar. Inte långt därifrån står en likaledes brutal grävmaskin och bearbetar bron på andra sidan gapet med samma målmedvetenhet, samtidigt som den extrema armeringen väller fram som monsterspaghetti ur de söndertrasade betongmassorna.

Läs också: Härligt, härligt – men farligt, farligt

– Det är fantastiskt grov armering i såna här broar, säger Kjell Jansson, vd på rivningsentreprenören Jansson Entreprenad AB.

Så sent som dagen innan var bron en flitigt använd passage till Kallhälls station, och det var många som fick ett brutalt uppvaknande när de stressade rakt in i ett stängsel på torsdagsmorgonen.

– I morse var det säkert 500 personer som försökte ta sig in på bron, ler Kjell Jansson.

De pendlande Kallhällsborna fick vackert vända och sätta kurs mot ett tillfälligt stationshus några hundra meter bort i stället, för både Kallhällsbron och stationshuset har gjort sitt.

Läs också: ”Vi hade inte tänkt att starta så ”pang bom”, men så blev det”

Rivningen sker som ett led i utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår mellan Tomtebo och Kallhäll. Ett nytt stationshus och en ny gångbro ska byggas, innan dess måste dock de gamla gå hädan. Den 200 meter långa gångbron ska rivas i etapper under sommaren, rivningen av stationshuset har ett betydligt mer pressat schema, det ska ske under sju timmar natten mot söndag den 25 maj.

– Det är därför vi börjat riva bron närmast stationshuset, för att komma åt byggnaden bättre när den ska rivas, säger Kjell Jansson.

Dammolnet virvlar fram när rivningsmaskinerna bankar ner betongbron. Kjell Jansson hade tänkt sätta in vattenkanoner, men stötte på patrull.

– Man får inte ha vatten nära spåret, trots att elen är avstängd. Det är synd, det är inte bra för våra maskiner med allt damm. Men från och med i morgon blir det vattenkanoner.

Läs också: Barsebäcks sista resa

Den lilla grävaren uppe på bron är en Caterpillar 308E på 8,8 ton, nere på marken arbetar ett par större kollegor, en Volvo EC300 DL på 36 ton och en Volvo EC380 DL på 42 ton.

– Den lilla har tjälkrok, de stora har hammare och saxar både för betong och för stål, vi har också magneter och rivningsgripar, säger Kjell Jansson samtidigt som en av grävmaskinerna tar tillfället i akt att byta hammaren mot en betongsax.

– Jag har försett alla mina maskiner med EC-oil eller snabbkoppling från Oilquick just för att kunna byta redskap snabbt, kommenterar Kjell Jansson

Rivarna började arbeta halv sex på torsdagsmorgonen.

Läs också: Tio års rivning väntar

– Då klippte vi, vi kunde inte väsnas så tidigt, säger Kjell Jansson.

Förr eller senare måste man dock ta till tyngre metoder och vid sjusnåret var det hammardags.

– Betongen är så hård, vi klippte lös det vi kunde från sidan, men sedan måste vi knacka.

Den lilla maskinen river asfalt så att det står härliga till och skickar sedan ner det i en container nedanför bron.

Läs också: Komplex rivning i reaktorn

– Vi tog med oss en fräs men den behövdes inte, den får upp asfalten ändå, kommenterar Kjell Jansson.

Han har två egna lastbilar på plats för alla transporter, en av dem är en tungdragare och har fraktat hit 42-tonsmaskinen. Båda är alldeles nyinförskaffade, Volvo FH med Euro 6-motor.

– Vi har varit miljöcertifierade sedan 1997 och då lovar man att man ska ha det bästa för miljön som är ekonomiskt möjligt, säger Kjell Jansson.

Han tycker att kraven är stränga, och att det är så det ska vara.

– Det är mycket snack om miljö, men nu kommer kraven och det är bra.

Jansson Entreprenad är baserat i Linköping och det är inte ofta firman lämnar Östergötland.

– Vi fick det här jobbet för att vi är specialiserade på brorivningar och det stor tidspress för den här rivningen, säger Kjell Jansson.

Natten mot söndag togs nästa steg. Trafiken på Mälarbanan stängdes av mellan 0200 och 0900 för att ge rivarna en lucka stor nog att hinna riva stationshuset på.

– CL Miljö i Norrköping har skött selektivrivningen med ett tiotal man, sedan får vi sju timmar på oss, vi kör samma maskiner som vid brorivningen, kommenterar Kjell Jansson.

Solen skiner efter flera dagars ruskväder när Leveranstidningen Entreprenad återvänder till rivningen på Kristi Himmelsfärdsdag. Rivarna har kommit en bra bit på väg ute vid Kallhälls station, stationsbyggnadens huvuddel är inte bara nedriven och lagd i stora högar, högarna är dessutom bortforslade, stålet till Lantz återvinning inte långt ifrån Kallhäll och betongen prydligt lagd åt sidan för återvinning längre fram i projektet.

– De ska dels ha den i projektet, dels ska vi använda den själva för att bygga en provisorisk väg när rivningen kommit lite längre, kommenterar Kjell Jansson.

Tidigt på morgonen gav man sig i kast med den andra delen av stationsbyggnaden, några timmar senare ligger trapphuset inte ens i ruiner längre, det är en dammande hög och en gapande avgrund, en grävmaskin gnager armeringen ur betongen samtidigt som en annan omväxlande sliter isär och trycker ihop den losslitna rulltrappan.

– Det har blivit 67 ton stål hittills och vi räknar med 100 ton i den här etappen, kommenterar Kjell Jansson.

De två grävmaskinerna jobbar på med stål och betong, strax intill står hissen, än så länge orörd. Nu är det vattendroppar som virvlar i luften, en vattenkanon placerad uppe på bron sprider en fuktig dimma över rivningsmaskinerna, och nere på marken står en rivare försedd med grov vattenslang och riktar strålen mot grävmaskinens sax som frustande sliter upp betongen.

Ytterligare några dagar senare är Leveranstidningen Entreprenad åter på plats. Det är vardag men biltrafiken har glesnat ut så här några timmar efter morgonrusningen, enstaka fordon glider i sakta mak över den vägbana som bara för några dagar sedan var fylld av bruten betong och förvriden metall. Allt bråte har städats bort under helgen så att trafiken kan ledas om och ge rivarna utrymme att ta sig an den del av bron som vetter mot Kallhälls centrum.

Med trafiken på säkert avstånd fortsätter rivningen, bultslagen ekar genom den sömniga förorten och de två stora maskinerna står stadigt på varsin sida bron. De matar på med hugg och slag och bron ger sakta med sig, armeringen kryper fram och väldiga betongsjok faller ner med ett brak på den avspärrade vägbanan.

– Den nya bron ska byggas på precis samma fäste, så båda brofästena ska vara kvar, säger Kjell Jansson, som börjar skymta slutet på den akuta rivningsinsatsen.

Bron som vetter åt andra hållet ska inte rivas förrän i augusti.

– Det blir den sista etappen.

———————————————————————————————

Entreprenadbranschens egen tidning!

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube

Mer om: rivning
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Rototilts strategi gick hem

Stark trend på transportutbildningarna

Fler sökande och fler tjejer när Tya sammanställer årets gymnasieutbildningar.

Nyhetsbrev

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

Arkiv

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Planerar testbana på land för Porsches vintertester

Yrkesval med goda chanser till jobb

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

Vi ses väl här också?

Ledare: Enkel lösning på stort problem

Nytändning för Dynapac

Dynapac har kommit starkt sedan nya ägarna Fayat trädde in, företaget har blåst liv i sitt varumärke och lockat tillbaka storkunderna. – Vi har tagit tillbaka initiativet.

Mindre utsläpp med hjälp av AI

Mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader är målet för ett forskningsprojekt som ska utreda möjligheterna att begränsa koldioxidutsläpp med hjälp av artificiell intelligens.

CM – en väg till ökad konkurrens

I Maskinentreprenörernas senaste konjunkturrapport strax före jul fick Trafikverket skarp kritik för att entreprenaderna generellt är för stora. Stefan Dahlgren, ordförande för CM-bolagen, hävdar att en lösning finns i Construction Management som dels ökar konkurrensen och dels kan stimulera kreativa lösningar.

NCC bygger i Eskilstuna

”Vi ska vara nära verkligheten”

Ett laddat Dynapac har fått fart på försäljningen, för att komma ännu längre krävs kunniga säljare – det är inte bara mekanikerna som ska kunna maskinerna.

Delade meningar om vägen till fossilfritt

I dag är de flesta överens om att fossila bränslen måste fasas ut – och att arbetet bör göras skyndsamt. Däremot är vägen till målet långt ifrån utstakad. Det stod klart på Stora Infradagen som nyligen arrangerades i Stockholm.

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Örebro vill beveka Trafikverket

Epiroc och Luleå tekniska universitet fördjupar samarbetet

”Det är inte en dag för tidigt”

Veidekkes kvinnliga anställda ska slippa byta om på toaletten eller bakom ett skynke –  nya bodar ska öka inkluderingen.

Starkt startfält i veckan - men vem vann?

Infraprojekt nominerade till arkitektpris

10 mars presenteras vinnaren bland de fyra anläggningar som nominerats till Trafikverkets arkitekturpris 2019. Samtliga nominerade förslag finns i de tre storstadsområdena och är uppförda av externa byggherrar.

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Projekterar för slutförvaret

Gissa metallen - Se metallprisernas utveckling 2019

Hultafors får mer på fötterna

Dynalyzer går online 2020

Peab bygger i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

LED ficklampor från Ledlenser

Seminarium - Industriell röntgen

Dags att rusta för säsongen!

Workshop 10 & 11 mars kring sprickprovning på komponenter

Ge din lastbil, transportbil eller släp ett extra lyft!

Kollisionssystem för traktor och maskin

Maskinradio för tuffa miljöer

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Träffa Gripen Wheels på årets mässor 2020.

Kampanjpriser - Michelindäck & hjul för radodling och tröska

Positionsljus

Kampanjpriser på Michelindäck & hjul för traktor!

KIPP Kulspärrbultar inom maskinbyggnad och konstruktion.

Nu har vi ny hemsida!

Glöm inte bort den viktiga grunden

DISAB tar hem en stor order på vakuumsystem värd 5 miljoner!

LED nummerplåtsbelysning

Larm för entreprenadmaskin

Saferoad Sverige är stolt officiell partner till årets Rally

PSST... personligt, smidigt, skräddarsytt och tryggt

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Metso Contender Series

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Dags att byta bakljus på ditt släp?

Westlake CB763 till Bimar i Norr AB.

Sänd till en kollega

0.171