23948sdkhjf

ME-samarbete i Skåne

Maskinentreprenörernas bransch- och arbetsgivarorganisation, ME, går vidare i sin skolsatsning och inleder ett samarbete med Svalöfs gymnasium.

Tanken är att utveckla både gymnasieutbildningen och vuxenutbildningen till maskinförare.


– Vi är väldigt nöjda över samarbetet med ME. Denna nya utbildning ligger bra till i tiden och passar väl ihop med våra andra yrkesutbildningar, säger Lena Hansson, rektor/verksamhetschef på Svalöfs gymnasium, i ett pressmeddelande.


Gymnasieskolan hoppas kunna dra nytta av ME:s kunskaper och branschkopplingar, och kombinera det med sin egen erfarenhet av praktisk yrkesutbildning.


ME säger i en kommentar att maskinföraryrket är i stark utveckling och att behovet av kunniga maskinförare och entreprenörer är stort, både när det gäller infrastruktur men även i andra typer av industri.


ME:s ambition är att satsa på att utveckla ett nationellt skolnätverk, där skolorna också ska fungera som kompetenscenter för branschen i respektive region. Enligt vd Hampe Mobärg hoppas ME att satsningen ska göra det enklare att marknadsföra yrket på ett tydligare sätt för ungdomar


– Vi är väldigt glada att vi har hittat en partner i Svalöfs gymnasium som också delar våra värderingar om hur vi ska utveckla utbildningen inom vårt område. Vårt främsta mål är att öka utbildningskvaliteten och arbeta för ett ökat intresse att söka sig till yrket, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079