23948sdkhjf

Försäljningsrekord för Beck

Det är en mycket nöjd Owe Beck som konstaterar att Beck Maskins svenska verksamhet nådde all time high under 2015 med en omsättning som passerade 150 miljoner kronor. Det är drygt 30 procent över försäljningen från 2014 som redan då betraktades som bra.


Liksom tidigare är det de blåaktiga maskinerna som dominerar försäljningen. Enligt Owe Beck, vd för Beck Maskin Sverige, fortsätter försäljningen av Kobelco-grävare att öka kraftigt samtidigt som minigrävarna från Airman blir allt mer efterfrågade och nådde ungefär 15 procent av företagets omsättning under det gångna året.

Owe Beck lyfter även fram företagets satsning på lastmaskiner som lyckosam. Bland annat är Beck Maskin nu generalagent för italienska Venieris hjullastare samtidigt som företaget också börjat sälja Gehls produkter igen.

– Flera medarbetare och återförsäljare kom ombord och vi ser en kraftig utveckling redan nu för 2016, säger Owe Beck.

Verksamheten i Göteborg fortsätter att både utvecklas och effektiviseras. Exempelvis kan verkstadschefen Mats Magnusson glädjas åt de nya verkstadslokalerna som togs i bruk i somras. Personellt anställdes Thommy Ambjörnsson på reservdelssidan för Kobelco och kan se tillbaka på en verksamhet som i det närmaste fördubblades under förra året i takt med att allt fler maskiner kommer ut på marknaden. Totalt nådde Göteborgsavdelningen en omsättning kring 68 miljoner kronor, enligt Owe Beck.

Även arbetet med att vidga nätet av återförsäljare och servicepartners går vidare. I våras tog Cema Maskin på sig rollen i norra Stockholm och lyckades bland annat sälja en 35 tons SK350 till Miljöplanering i Tumba. Cema är sedan tidigare bekanta med maskinerna som servicegivare till både Kobelco och New Holland.

I augusti anslöt sig ATV & Maskin i Hallsberg AB till återförsäljarna. I Dalarna finns BE Motorconsulting och i slutet av året såldes den första Kobelcon av Mittmaskin i Sundsvall med branschprofilen Thomas Pallin som nybliven vd. Samtidigt pågår sökandet efter nya sälj- och servicepartners i bland annat Skåne och Småland.

Owe Beck är fylld med optimism inför de närmaste åren och ser inte minst en styrka i att kunna samarbeta över landsgränserna mellan de båda koncernbolagen i Sverige och Norge.

– Vi tror på en ökning i såväl omsättning som resultat, säger Owe Beck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094