23948sdkhjf

Snabbt med rätt bladvinkel

Med Cat Slope Assist ska bandschaktare kunna göra jobbet både snabbare och bättre lovar Caterpillar, som hävdar att även erfarna förare har mycket att vinna på att använda systemet.

Malaga. Det krävs en riktigt skicklig förare för att kunna hålla bladet i exakt rätt vinkel hela tiden, utan vare sig extern laser eller GPS-referenser. Caterpillar har nu tagit fram ett system som de hävdar hjälper mindre duktiga förare med just detta: Cat Slope Assist.


– Oavsett vad maskinen gör hålls bladet på rätt ställe, förklarade Caterpillars Eric Duran på ett pressevent i februari.


Enligt Caterpillar räcker det att ge systemet en referenspunkt, sedan ska systemet hålla bladet i rätt vinkel. Resultatet utlovas bli bättre kvalitet på ytan, mindre jobb för föraren och ett snabbare utfört arbete.


– Systemet överbryggar gapet mellan en oerfaren föraren och en som är expert, det blir bättre kvalitet på kortare tid, säger Eric Duran.


Systemet ska vara helt integrerat med maskinen, det installeras direkt från fabrik och även om det enligt Caterpillar framförallt är de oerfarna förarna som kommer att producera mer kan även erfarnare maskinister ha nytta Cat Slope Assist eftersom det innebär att föraren inte behöver arbeta lika mycket.


Under det första kvartalet 2016 introduceras Cat Slope Assist i Europa för bandschaktarna D6K2 och D6N, kvartalet därpå är det dags för Cat Grade med 3D för samma maskiner.


Film! En minut Caterpillar finns att beskåda på vår Facebooksida (länk).


Mer läsning finns! Kolla länkarna nedan. :)


Caterpillar har en hel del nya maskiner att visa upp på Bauma 2016, men lyfter framförallt fram olika typer av förarhjälp. Läs mer HÄR!


Caterpillars nya system för att mäta kompaktion utlovas fungera i alla typer av jordar. Läs mer HÄR!


Cat Grade med assist ska göra det enklare att gräva rätt. Läs mer HÄR!


Cat Payload Measurement, CPM, finns numera inte bara för dumprar utan även för större hjullastare och grävmaskiner. Läs mer HÄR!

Caterpillar vill minska behovet av reservdelar. Läs mer HÄR!

Svenskarna är möjligen bäst i klassen när det gäller att köra maskin. Behöver vi verkligen hjälp? Läs mer HÄR!


En bra maskin är bara början hävdar Caterpillar. Läs mer HÄR!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Leveranstidningen Entreprenad är
entreprenadbranschens egen tidning! Följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube. :)



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078