23948sdkhjf

Hjärnan klår musklerna

Caterpillar har förvisso en hel del nya maskiner att visa upp på Bauma 2016, företaget slår dock helst på trumman för de olika system som ska hjälpa förarna att använda enheterna så effektivt som möjligt.

Den amerikanska maskinjätten Caterpillar återfinns på vårens Bauma. Företaget ställer ut tillsammans med sin tyska återförsäljare Zeppelin Baumaschinen GmbH och har en monter på över 8 200 kvadratmeter till sitt förfogande.


Den stora amerikanska tillverkaren presenterar en del nyheter 2016, under det första kvartalet utlovas till exempel Europapremiär för hjulgrävarna M314F, M316F, M322F, midjestyrda dumprarna 725C och 730C2, hjullastarna 950M och 962M, asfaltläggarna AP30F, AP355F, AP500F och AP55F samt fästet CW16.,


Under det andra kvartalet blir det Europapremiär för bland annat teleskophanterarna TH306D och TH3510D och materialhanteraren MH3037 och längre fram i år kommer hjullastarna 918M och 982M, minigrävaren 308E2 CR, hjulgrävarna 313F, 315F och 318F, hjullastaren 950 GC, teleskophanterarna TH356D, TH357D och TH408D, Caterpillar utlovar också uppdateringarna av vältserien, med mera.


Besökarna lär alltså hitta ett rejält utbud i montern, bland de maskiner som återfinns där kan nämnas grävmaskinerna 323F och 340F, hjullastaren 966M XE, bandschaktaren D6N med integrerad Cat Grade samt Slope Assist och Cat Connect-teknik, allterränglastaren 299D2 XHP med stålband, den kompakta hjullastaren 918M, teleskoplastaren TH3510D som med sina 3,5 ton och tio meters räckvidd är en helt ny storlek för Cat, tre nya asfaltläggare (AP300F, AP355F och AP555F H), samtliga med steg IV-motorer, en helt ny CD54B-kompaktor, 6015B, en helt ny hydraulisk grävmaskin för gruvindustrin som är gjord för att lasta Cat-jättarna 773, 775 och 777 på fyra, fem respektive sju vändor. Till det kommer ett stort antal arbetsredskap av olika slag.


Störst fokus lägger maskintillverkaren dock på system som ska underlätta förarens arbete och göra det enklare för entreprenörerna att tjäna pengar, till exempel Cat Grade med assist, som ska göra det enklare att hålla vinkeln när man gräver, Cat Compact, som ska göra det enklare att kompaktera precis rätt, och Cat Payload, som ska minska risken för både över- och underlast.


Caterpillar vill också lyfta fram andra delar av sin Cat Connect-teknik, det vill säga olika programvaror som ska göra det möjligt att samla information om hur arbetet med maskinerna (oavsett om det är Cat eller andra märken) fortskrider. Nämnas här kan till exempel Link, som registrerar prestanda och tillstånd, Cat 360 Advantage, som är ett slags supporttjänst,utbildningspaketet Leverage Every Litre, samt olika typer av produktsupport.


Film! En minut Caterpillar finns att beskåda på vår Facebooksida (länk).


Mer läsning finns! Kolla länkarna nedan. :)


Caterpillars nya system för att mäta kompaktion utlovas fungera i alla typer av jordar. Läs mer HÄR!


Cat Grade med assist ska göra det enklare att gräva rätt. Läs mer HÄR!


Med Cat Slope Assist ska bandschaktare kunna göra jobbet både snabbare och bättre lovar Caterpillar. Läs mer HÄR!


Cat Payload Measurement, CPM, finns numera inte bara för dumprar utan även för större hjullastare och grävmaskiner. Läs mer HÄR!

Caterpillar vill minska behovet av reservdelar. Läs mer HÄR!

Svenskarna är möjligen bäst i klassen när det gäller att köra maskin. Behöver vi verkligen hjälp? Läs mer HÄR!


En bra maskin är bara början hävdar Caterpillar. Läs mer HÄR!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Leveranstidningen Entreprenad är
entreprenadbranschens egen tidning! Följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube. :)


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094