23948sdkhjf

Doosan satsar på hjullastare

Grävmaskiner är inte allt hoppas Maskinia som står redo att lyfta fram Doosans större hjullastare under 2016. – Doosans hjullastare har imponerat på kunderna i Europa och är till exempel större än Volvo i England, säger vd Fredrik Holmquist.

Linköping. Maskinia, som sålt Doosan i 25 år, har i många år betraktat den koreanska tillverkarens grävmaskiner som de klarast lysande stjärnorna.

– Det som gått bäst är hjul-, band- och minigrävare, konstaterar Maskinias vd Fredrik Holmquist.

I kulisserna väntar dock fler potentiella storsäljare hoppas han, Doosan kommer under 2016 att lyfta fram sina större hjullastare och Maskinia står därför redo med 3-4 demomaskiner, tanken är att genomföra många visningar och demonstrationer, främst med 32-tonnaren DL550-5.

– Det kommer även finnas andra modeller hemma, till exempel DL 420-5, en maskin i 25-tons klassen med 4-5 kubiksskopa beroende på material, och DL 300-5, en lättare 18 tons maskin även fast det är en ”mindre” maskin har den Scania motor och den femväxlade lookup-lådan, säger Fredrik Holmquist.

Han tror att det finns stora möjligheter att få fart på hjullastarna.

– Doosans hjullastare har imponerat på kunderna i Europa och är till exempel större än Volvo i England, det är en jättefin maskin med Scania motor, ZF lockup växellåda, ZF axlar och otrolig prestanda och kvalitet.

———————————————————————————————Entreprenadbranschens egen tidning!

Följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078