23948sdkhjf

Världspremiär för svenska tänder

Niclas Wechselberger, teknik- och utvecklingschef på Combi Wear Parts, hade minst två skäl att dra på smilbanden under Bauma. Dels togs företagets nya slitdelssystem C-Rex emot väl, dels slöts avtal med Kiesel som exklusiv dealer i Tyskland.
Combi Wear Parts kunde skryta med en världspremiär i montern. Hedersplatsen upptog av det senaste tillskottet i produktprogrammet –slitdelssystemet C-Rex. Det erbjuds för grävmaskiner mellan 12 och 45 ton samt hjullastare mellan 12 och 55 ton och presenterades utförligt i Leveranstidningen Entreprenad 04.16.

Med utgångspunkt från befintliga slitdelssystem har företaget nu tagit fram en hammarlös mekanisk låsning som utlovas underlätta montering och demontering av tänder avsevärt.

Niclas Wechselberger hade själv inget emot att visa hur snabbt och enkelt skoptänderna kunde bytas ut och åtskilliga monterbesökare kunde efter demonstrationen lämna montern med fyra grundläggande kriterier intrummade i medvetandet: förbättrad totalekonomi, användarvänlighet, funktionssäkerhet och för all del även att lösningen ska vara klimatsmart.

För företaget var det väl så viktigt att man dessutom slutit ett avtal med Kieser som får den exklusiva rollen som dealer i Tyskland.

Kiesel har 25 dotterföretag spridda runt om i landet, vilket ökar vår närvaro påtagligt. Kiesel är också importör och distributör i Tyskland och Österrike av Hitachis utrustning för bygg- och gruvindustri, vilket dessutom gör att vi kommer i kontakt med fler stora företag än tidigare samtidigt som vi får närmare kontakt med en av de största maskintillverkarna, säger Niclas Wechselberger.

– Vi har dessutom ett väletablerat återförsäljarnät sedan tidigare som bland annat består av en hel del skoptillverkare. Vi kommer även i fortsättningen att jobba vidare med dem. Vi har stora förhoppningar om framtiden nu när vi stärkt vår representation i Tyskland, något som kommer att bli väldigt värdefullt. Även om C-Rex tagits emot väl här på mässan är det alltid en utmaning att börja arbeta med ett nytt system. Men vi står väl rustade för att lyckas, säger Niclas Wechselberger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07