23948sdkhjf

Ja till infrastrukturpengarna

Den 13 december sade riksdagen ja till regeringens förslag att lägga 622 miljarder kronor på den statliga transportinfrastrukturen under perioden 2018 - 2029.

Enligt förslaget ska 125 miljarder kronor gå till drift, underhåll och återinvestering i statliga järnvägar, 164 miljarder kronor till drift och underhåll av statliga vägar och 333,5 miljarder kronor till utveckling av transportsystemet.


Riksdagen uppmanar dessutom regeringen att, bland annat, jobba för att få till fler globala lösningar där luftfarten och sjöfarten kan bära sina klimatkostnader, ta fram en nationell strategi för gränsöverskridande järnvägstrafik för att minska sårbarheten i transportsystemet samt se till att Trafikverket gör breda analyser av vilken metod som ger störst effektivitet, nytta och produktivitet sam uppmuntra till innovation när de ska ta beslut om investeringar och upphandlingar i väg och järnväg.


Riksdagen sa också ja till regeringens förslag att lägga 55,1 miljarder kronor på bland annat drift och underhåll under 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062