23948sdkhjf

Tamtron väger tungt i Malmfälten

Tamtron har i flera år levererat hjullastarvågar och trådlösa rapporteringslösningar till maskinentreprenörer som anlitas av LKAB. När LKAB nyligen handlade upp nya entreprenörer valde även dessa Tamtrons lösning.


LKAB behöver få in rapporter dagligen över hur mycket material som flyttats. Våra kunder har funnit att det går snabbast att väga direkt med hjullastaren i stället för att behöva åka över en markvåg. Tack vare Wnexus, Tamtrons rapporteringslösning, klarar dessutom en person av att sammanställa all vågdata från 20–30 hjullastare på några minuter, något som sparar stora pengar för våra kunder, säger Michael Karlsson, regionansvarig säljare för Tamtron i norra Sverige.

Tamtron är sedan länge etablerad leverantör av hjullastarvågar och trådlös rapporteringslösning till de entreprenörer som har LKAB:s uppdrag att flytta material i gruvorna och blanda tillsatsmedel till kulsinterverken i Malmfälten. När LKAB nyligen handlade upp nya entreprenörer valde även dessa Tamtrons lösning med våg på hjullastarna och trådlös överföring av vågdata.

Vårt trådlösa automatiska rapporteringssystem har visat sig möta i stort sett alla de krav som kunderna har, oavsett om det gäller att ta fram en enkel sammanställning över dagens körning eller om man vill integrera vårt system med sitt affärssystem. Systemet, vi har döpt det till Wnexus, har både redundans, flexibilitet och en enkelhet som gör att det passar nästan alla verksamheter, säger Tamtrons vd Thomas Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063