23948sdkhjf

Maskinsamarbete i Rosersberg

I början av 2017 tar Manitou-importören Scantruck första spadtaget för ett huvudkontor för sin svenska verksamhet i Rosersberg, nära Arlanda. Redan nu står det klart att Söderberg & Haak flyttar i som hyresgäst 1 januari 2018.


Vi ser mycket fram emot att flytta in i eget hus, men också att komma under samma tak som Söderberg & Haak. Det blir helt klart en stor fördel för båda verksamheterna att vi är i samma byggnad. Vi har olika produktprogram och vi kan attrahera många fler kunder till huset när det är fler produkter att titta på, säger Scantrucks affärschef Anker B Lemvig.

Scantrucks nya svenska huvudkontor byggs på en 13 000 kvadratmeter stor tomt i industriområdet Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda flygplats. Första spadtaget planeras till början av 2017 med tänkt inflyttning i den 3 000 kvadratmeter stora byggnaden under hösten samma år.

I första vändan kommer Scantruck att flytta in i sin del av byggnaden med försäljning av maskiner och reservdelar samt service av Manitou teleskoplastare och Mustang minilastare. Vid årsskiftet 2018 flyttar Söderberg & Haak in med Komatsu entreprenadmaskiner.

– Vi delar byggnaden nästan lika. Båda bolagen får verkstad, reservdelslager, maskinutställning, kontor och personalutrymmen. Det byggs nästan två av allt i byggnaden. Samtidigt får vi gemensam utställning och show-room samt en stor gemensam spolhall, säger Anker B Lemvig.

Hans Ripa, vd på Söderberg & Haak Maskin är mycket nöjd med överenskommelsen.

Det har varit extremt viktigt för oss att hitta bra lokaler med modern verkstad i Sveriges viktigaste entreprenadområde. Fördelen med att dela lokal med en annan professionell aktör på marknaden är uppenbar, säger han.

Enligt Anker B Lemvig är det en fantastiskt positiv utveckling för Scantrucks svenska verksamhet som nu leder till byggandet av det nya huvudkontoret.

Vi övertog importen och agenturen av Manitou i Sverige 1 december 2014, och det har varit full fart sedan dess. Vi har fått ett stabilt fotfäste på den svenska marknaden och jag är säker på att vårt nya huvudkontor kommer att bidra till att förstärka positionen, säger han.

Från 1 februari kommer för övrigt alla Scantruck-aktiviteter i Sverige att utgå från en grannbyggnad till det nya huvudkontoret där företaget hyr in sig tills det nya huvudkontoret är klart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079