23948sdkhjf

Levererar till jätteprojektet i Borås

Sobacken med en budget på hela 3,4 miljarder kronor ska göra staden fossilfri.
Företaget Uponor Infra har fått en order på ledningssystemet Weholite till ett avloppsreningsprojekt i Borås. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sobacken som består av kraftvärmeverk, avloppsreningsverk och biogasframställning är en viktig del när Borås investerar för att göra staden fossilfri. Det ledningssystem som kommer att gå mellan bassängerna är Weholite.

– Att valet föll på Weholite istället för traditionella lösningar med rör i rostfritt eller betong, berodde främst på Weholites stora flexibilitet och enkelhet att arbeta med, säger Risto Lindberg, projektledare på Tage & Söner som bygger reningsverket.

De flesta ledningsdelarna har kunnat prefabriceras och skräddarsys av Uponor Infra. Det minskar svåra installationsmoment på plats där till exempel svårt väder eller dåliga markförhållanden kan innebära besvär.

– När de prefabricerade delarna levererades till Sobacken kom Uponor Infras fältservice in för svetsning och installation. Genom sin rutin och specialistkompetens kunde montaget genomföras snabbt och säkert vilket sparat både tid och pengar, säger Risto Lindberg.

Sobacken började byggas våren 2015 och ska stå klart nästa år. Projektbudgeten är hela 3,4 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125