23948sdkhjf

Hubb ska lyfta Uponor

Uponor bygger ut – samlar sina verksamheter i nya lokaler. – Utbyggnationen är en strategisk satsning.

Uponors nordiska distributionscentral ska byggas ut med 4 500 kvadratmeter – tanken är att kunna samla flera av Uponors svenska verksamheter under ett och samma tak.

Enligt företaget innebär detta att  lokalerna på Hacksta i Västerås inte längre ska vara en renodlad distributionscentral – det ska bli en nordisk hubb med distribution, prefabtillverkning, kulvertkap och kontorsytor.

Enligt vd Robert Molund är utbyggnaden en viktig del i företagets långsiktiga vision – att förändra synsättet på VVS-installation.

–  Vi vill gå från en centraliserad till en decentraliserad uppvärmning av byggnader. På så vis minskar vi kraftigt den totala energiförbrukningen samt materialåtgång vid byggnation och drift av flerfamiljshus. Utbyggnationen är en strategisk satsning som vi gör inom Uponor för att möjliggöra detta och samtidigt möta marknadens behov i stort, säger Robert Molund, i pressmeddelandet.

Uponor passar också på att uppgradera sin prefabportfölj, berättar företaget.

– Genom denna satsning så säkerställer vi även ännu högre kapacitet på våra andra prefabricerade lösningar, så som vår renoveringskassett, tekniska installationsväggar, takplattor, prefabricerade kulvertbrunnar med mera, säger Joakim Rydholm, affärsutvecklare för prefab, i pressmeddelande.

Även kulvertkapen ska flyttas till Hacksta.

– Vi flyttar kulvertkapen till nya lokaler för att skapa en bättre logistiklösning och kortare ledtider gentemot marknaden. Det ger högre servicegrad och ett bättre erbjudande för hela den nordiska marknaden. Målet är att kunna leverera måttanpassad kulvert direkt till byggsite inom 24 timmar efter beställning, säger Sandra Jansson, Nordisk logistikchef, i pressmeddelandet.

De nya lokalerna ska stå redo för inflyttning i mars 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125