23948sdkhjf

Ledningen för nya Atlas-bolaget spikad

Flera tunga positioner har tillsatts för det nya bolaget.
I juli meddelade Atlas Copco att Billerud Korsnäs vd Per Lindberg rekryterats till tjänsten som vd för det nya dotterbolaget Epiroc AB. Nu är det klart med hela ledningsgruppen. Flera nyckelpersoner tas från den egna organisationen men informationsdirektören Mattias Olsson tas från Assa Abloy.

Ledningen för det nya företaget kommer att bestå av personer som kommer från tunga positioner i några av Sveriges största industriföretag. Bland dessa märks Helena Hedblom, som i dag är affärsområdeschef för Atlas Copcos gruv- och bergsbrytningsteknik.

Ledningsgruppen kommer att tillträda sina positioner senast första kvartalet 2018. Epiroc är helägt dotterbolag till Atlas Copco. På årsstämman 2018 kommer man att rösta om huruvida det blir utdelning av företaget eller inte.

Uppdelningen mellan bolagen gör att Atlas Copco kommer satsa på industrikunderna, medan Epiroc riktar in sig på sektorerna gruv, infrastruktur och råvaror.

Här är ledningsgruppen:

Per Lindberg, vd och koncernchef
Per Lindberg kommer från förpackningsföretaget Billerud Korsnäs där han varit vd.

Helena Hedblom, chef gruv- och Infrastruktur
Hon är nu chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Hon har varit chef för produktbolaget Secoroc och senare chef för divisionen Rock Drilling Tools.

Anders Lindén, ekonomi- och finansdirektör (CFO)
Är för närvarande controller för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Har tidigare varit finanschef för Enlight AB.

Mattias Olsson, informationsdirektör
Jobbar i dag som chef för investerarrelationer på Assa Abloy. Han har tidigare varit på Atlas Copco och arbetat med marknadsföring av gruvutrustning, som affärsekonom och som chef för investerarrelationer.

Jörgen Ekelöw, chefsjurist
Är just nu jurist på Atlas Copco med ansvar för förvärv och globala projekt. Han har tidigare haft befattningar inom Skanska och Autoliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109