23948sdkhjf

I Norge är underbart kort

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Det tog inte många minuter från det att Volvo lanserade sin nya kortrumpade bandgrävare på 35 ton innan två norska entreprenörer köpte var sin. Detta trots att ingen maskin fanns på plats – presentationen skedde via en videolänk till Korea.

Konz. Vissa beslut är lätta att fatta. När Ole Petter Flage och Roger Jordalen, ägare till Flage Maskin respektive Jordalen Maskin, besökte Volvofabriken i Konz, nära gränsen till Luxemburg, var uppdraget att hitta lämpliga maskiner för arbete på stenfyllda dammkonstruktioner där ytorna ofta är minst sagt smala och ställer stora krav på bland annat räckvidd och balans.

Volvos ECR305C var ett tänkbart alternativ tills den fasades ut för ungefär fem år sedan. När det nu kommer en uppföljare handlar det om en kortrumpad maskin som väger in kring 35 ton och baseras på den vid det här laget väl beprövade E-serien. Korta svängradie, balans och räckvidd bidrar till att den lämpar sig väl för bland annat rörläggning, dikesinstallationer och inte minst vid arbete på dammkonstruktioner.

Tillverkaren räknar inte med att ECR355E kommer att bli en storsäljare på den svenska marknaden, men i Norge blev det alltså en rivstart med två snabba inköp, bortåt ett halvår innan den egentliga säljstarten. Ole Petter Flage nöjde sig för övrigt inte med att bara beställa den nya bandgrävaren. I orderblocket hamnade också den i stort sett lika nya hjulgrävaren EW220E på 22 ton (läs mer här).

Jämfört med föregångaren utlovas en 35-tonsmaskin med upp till tio procent högre bränsleeffektivitet tillsammans med förbättringar av såväl brytkraft som lyftkapacitet. Kraften hämtas förstås från en av Volvos egna motorer, anpassad till utsläppskraven i steg IV. Den sänkta bränsleförbrukningen förklaras med att D8-motorn på 180 kilowatt (241 hästkrafter) samverkar med ett avancerat elhydrauliskt system, vilket också har en avgörande betydelse för de minskade utsläppen.

Samtidigt utlovas kortare cykeltider tack vare snabbare och smidigare rörelser, något som också har sin grund i bommens flytfunktion som sparar pumpkraft när bommen sänks.

Den ROPS-certifierade och bullerdämpade hytten har en stor vertikal vindruta som förbättrar sikten. Det stora övre fönstret framtill är enkelt att rulla upp för att vara ur vägen. Den nedre delen kan tas bort och förvaras i hytten. Hyttens stora fönster åtskiljs av smala pelare och underlättar för föraren att se åt alla håll. Som tillval finns fyra externa kameror som visar en bild av maskinen i fågelperspektiv på LCD-skärmen i hytten.

Klimatanläggningen ställs enkelt in via skärmen samtidigt som luftcirkulations- och avfrostningssystem skyndar på såväl uppvärmning som kylning av hytten. Tillsammans med bland annat ställbar förarstol, gott om benutrymme och vibrationsdämpare bidrar det i hög grad till att arbetsmiljön förbättrats.

Föraren kan utifrån aktuell arbetsuppgift välja mellan flera arbetslägen: I (tomgång), G (allmänt), H (tung) och P (maximal effekt). Det finns också ett nytt ECO-läge som utnyttjar elektronisk pumpstyrning på ett sätt som utlovas förbättra bränsleeffektiviteten med bibehållna prestanda i de flesta situationer.

Anpassade responslägen i joysticken ökar kontrollen liksom HMI (Human Machine Interface) – ett elektroniskt system som hjälper förarna att finjustera funktioner och inställningar via en skärm och en knappsats.

Volvo erbjuder också något som kallas produktivitetstjänster som, enligt företaget ska förfina bland annat förarbeteende samt plats- och maskinkonfiguration på ett sätt som ökar produktiviteten. Bland annat erbjuds maskintillval, assistanslösningar och utbildningspaket.

En ambition har varit att ta fram en maskin som klarar allehanda uppdrag från vägarbete till tunga industrijobb och därför erbjuds även ett flertal standard- och extrafunktioner som schaktblad, redskapsfäste, extra hydraulikkrets och tvådelad bom. Bland tillvalen finns även en längre och smalare undervagn som gör maskinen rörligare. Av stor vikt är också det kompakta formatet som underlättar transporter mellan arbetsplatserna samt ett högt hydraulflöde.

De fabriksinstallerade tiltrotatorerna utlovas matcha företagets egen skopserie Aggressive Cut. Separata joystickar och en färgdisplay är helt integrerade i maskinens system. För att uppnå rätt flöde och tryck hos hydrauliska redskap kan maskinen fabriksutrustas med en mängd extra hydraulslangar för exempelvis rivningsaggregat, saxar och rotatorer.

Det lösenordsskyddade redskapshanteringssystemet har lagringsutrymme för 20 olika redskap. Därmed kan föraren förinställa hydraulflöde och tryck inifrån hytten på skärmen så att redskapen presterar maximalt.

Viktiga underhållspunkter som pumptrycksvred, filter och kylpaket är lätt åtkomliga från marknivå via luckor med stor öppningsvinkel. Service och underhållsarbeten underlättas också av logiskt grupperade smörjpunkter, halkskyddsplattor och ledstänger.

Bland tilläggstjänsterna finns även så kallade drifttidstjänster som bland annat gör det möjligt för återförsäljarna att fjärrövervaka kundernas maskiner för att kunna ge tidiga diagnoser och därmed vidta åtgärder i god tid innan det finns risk för oplanerade och därmed dyrbara driftstopp.

Även för maskiner som ska användas vid exempelvis rivningsuppdrag finns en mängd tillval, bland annat skydd för bom och skopcylinder, kraftiga sidodörrar, förstärkta underskydd, svängkransskydd och rasskyddspaket (FOG) på hytten.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fossilfritt arbetsfordon på spår

Kewab förvärvar i Dalarna

Familjeägda anläggningsföretaget Eilab i Lima förvärvas av Karlstadbaserade Kewabgruppen.

Åklagaren överklagar inte

Åklagaren kommer inte att driva fallet vidare, men står fast vid att maskinförarna gjorde fel när de grep dieseltjuven.

Svevia drar till fjälls

Så mycket kostade Alfrida

Försäkringsbolagen räknar med utbetalningar för närmare 11 000 skador som hittills konstaterats i spåren efter stormen Alfrida.

Hållbar Norjehistoria

Nyhetsbrev

”Jag har aldrig tyckt att vi har gjort något fel”.

Leveranstidningen Entreprenad träffade en av de maskinförare som nu friats i tingsrätten, en extremt nöjd och glad Niklas Krämer.

Arkiv
1

Viktig dom anser advokaten

”Nu vågar folk  ingripa om det sker ett brott utan att vara rädda att bli åtalade för olaga frihetsberövande”.

1

Maskinförarna friades

Niklas Krämer och Leo Björkman frias i tingsrätten

2

Svensk byggboom lockar gästarbetare

”Sverige behöver kraftsamla”

Betala vad det kostar – Maskinentreprenörerna lobbar för större utbildningssatsningar om rekryteringsbehoven i branschen ska kunna fyllas.

De vann tungt miljöpris

Startskottet har gått i Bromma

Ett steg framåt för Komatsu Forest

Bellmans bygger om

Bellman Group ändrar sin bolagsstruktur. Resultatet ska bli fyra dotterbolag och fyra varumärken.

Humor ska öka säkerheten vid högtrycksspolning

Humor är ett bärande element i den kostnadsfria webbutbildning och checklista som Prevent erbjuder alla som jobbar med högtrycksspolning.

Peab bygger i Falkenberg

Hjälp klassa förorenade massor

Signalsystem byggs ut i norr

Peab bygger åt LKAB

Fortsatt medvind för Cat

2017 kunde Caterpillars ledning äntligen skönja en ljusare framtid efter fyra tuffa år. Och den positiva utvecklingen har fortsatt under 2018 med kraftiga förbättringar av såväl försäljning som resultat.

Rentalfusion i Jönköping

Den finska Renta-koncernen satsar nu på Jönköping där koncernbolaget Stål & Hyr går samman med J Rent.

Massa jobb för BDX

BDX kammar hem strategiskt viktigt uppdrag i Piteå.

NCC tryggar i Kalmar

NCC bygger i Helsingborg

Veidekke bygger i väst

Lifcos vd fick gå

150 miljoner för att sanera gruvan

Väst är bäst i Gävle

Ramirent levererar till NCC

Nya chefer på Wästbygg

Atlas Copco slår förväntningarna

VSM Entreprenad får uppdrag på Västlänken

Chefsbyte på Veidekke

Peab kammar hem ännu ett asfaltkontrakt

Han ska leda Svevias satsning i söder

Se alla Företagens egna nyheter

Nya inre drivknutar till VW Transporter och Multivan T5

Ny drivknut till Dacia och Renault

Saltängen anställer ytterligare

Kardanaxel till BMW X3

Utbyggnad av Rustas höglager Norrköping

Dieselpump till Jaguar och Ford

Golventreprenören Linotol fyller 90 år!

Motordrivna membranpumpar för industrin

Silikondamasker åter i lager!

Unik lösning levererad till asfaltsverk

Designgolv i Sollentuna Centrum

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Kalmar 6-7 februari

Drivaxel till Toyota Rav 4

Främre kardan till VW Touareg

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Kalmar 6-7 februari

Nu upp till 100 enheter!

Prissänkta kamremssatser till Volvo

Fantastiskt stort intresse för Steel Race Reuse

Cognex Releases Rugged, Ultra-High-Resolution Vision Systems

Kardan till Volvo XC90

Nokian Hakkapeliitta LT3 – nytt premium vinterdäck för lätta lastbilar

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Drivknut till Nissan Navara och Pathfinder

Sandvik lanserar Ranger™ DXR-serien: Borrvagnar utan hytt vid svåra markför...

Payback Motorstabilisator

Sänd till en kollega

0.171