23948sdkhjf

Bluetoothsamspel ska göra skopan smart

Caterpillar work tools har tagit fram ett nytt program med optimerade skopor för grävmaskiner, där skopan kommunicerar med grävmaskinen via buetooth.
En bluetooth-enhet ska samspela med grävmaskinen och göra skopan "smart". Varje skopa utrustas med enheten som kallas för Track It, som kommunicerar med grävmaskinen via bluetooth. Grävmaskinen får då information om vilken typ av kopa det är, hur mycket den har använts och ska också gå att söka reda på inom ett visst område.

– Vi har utvecklat skopserien eftersom vi vet att kraven i Skandinavien är extra höga på både utformning, material, slitstyrka och effektivitet, förklarar Rogier Tonies på Caterpillar Work Tools.

De produceras tillsammans med Gjerstad och tillverkas i Hardox 450- och 500-specialstål. I programmet ingår grävskopor, kabelskopor och planeringsskopor med S60 och S70-fästen. Programmet finns till modeller från Cat 311 och uppåt.

Det kommer även komma till skopor som har S80-fästen, men nu är det skopor med S60- och S70-fästen som tekniken släpps.

– De stora fördelarna är att skoporna är helt anpassade, utprovade och godkända för att användas med Caterpillars grävmaskiner, säger Anders Forsberg, produktchef för grävmaskiner på Pon equipment.

De nya skoporna börjar säljas nu under oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125