23948sdkhjf

Kewab köper entreprenadverksamhet

Med köpet etablerar man sig på en marknad med en lokalt förankrad aktör.
Anläggningsföretaget Kewab stärker sin position i Värmland genom förvärv av Arvikabaserade Brunskogs Gräv. Alla anställda kommer att tas upp av Kewab. De kommer att fortsätta med samma organisation men som en del av Kewab. Den tidigare ägaren Robin Gustafsson kommer att leda det arbetet.

Totalt handlar det om en organisation med 15 anställda och en omsättning på ungefär 20 miljoner kronor. Att nu tillhöra det betydligt större Kewab, med omsättning på över en halv miljard, kommer att hjälpa dem att bli bättre menar Robin Gustafsson. Förutom deras organisation med 15 personer följer också deras åtta grävmaskiner med i köpet.

– Det är jättebra stämning här. Vi ser fram emot att vidareutveckla det här nu, så vi är taggade hela bunten. När jag ägde företaget var jag arbetsledare och det är lika nu, samma är det för den övriga personalen. Det ser ju lika ut, men vi har lite mer resurser nu, så vi får en bättre bredd och får möjlighet att ta på oss större projekt, säger Robin Gustafsson.

Anledningen till försäljningen var enligt Robin Gustafsson helt enkelt att det låg rätt i tiden.

Just den lokala förankringen som Brunskogs Gräv har ses som väldigt viktigt för köparen Kewab, som nu hoppas att det ska vara ett steg i att bli större i Västra Värmland. De har tidigare inte haft verksamhet i området.

– Vi har inte bedrivit lokal verksamhet i det området tidigare. Med förvärv av ett lokalt känt företag stärker vi helt enkelt vår position i Västra Värmland avsevärt och hoppas kunna växa ytterligare, säger Fredrik Larsson, VD för Kewab i ett pressmeddelande.

Köpet är genomfört och Brunskogs Gräv är nu en del av Kewab och heter nu också Kewab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046