23948sdkhjf

Akeab och Kewab blir systerbolag

Private equity-bolaget Triton, som äger Akeab, har köpt upp Kewab. Företagen ska ingå i en ny infrastrukturgrupp.
Det har varit en händelserik tid för Kewab den här hösten. Företagsköp och stora ordrar har avlöst varandra den senaste tiden. Nu köps företaget upp av private equity-bolaget Triton. De äger även Akeab, verksamma i Sydsverige inom samma segment. Kewabs ägare kommer fortsatt att ha aktieinnehav i företaget, skriver företagen i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att, tillsammans med Akeab, ansluta oss till denna infrastrukturgrupp. Industriexpertisen som Triton besitter kommer att vara av stor vikt för oss i vår fortsatta tillväxt. Vi i Kewabs ledningsgrupp är väldigt glada över att fortsatt vara betydande aktieägarare i bolaget tillsammans med Triton och Akeabs ledningsgrupp, säger Fredrik Larsson, vd för Kewab i pressmeddelandet.

Företagen kommer att ingå i en infrastrukturgrupp som fokuserar på entreprenad- och anläggningsuppdrag, i form av systerbolag. Även ägandet av Akeab är relativt nytt för Triton. I juni i år genomfördes det förvärvet.

– Vi tror att Triton och Akeab passar bra ihop. Industriexpertisen som Triton besitter kommer att vara av stor vikt för oss i vår fortsatta tillväxt. Vi i ledningsgruppen är glada över att fortsatt vara betydande aktieägarare i bolaget tillsammans med Triton”, sa Akeabs vd Peter Condrup då, om att bli en del av Triton.

Akeab omsatte 2016 närmare en miljard kronor och har sitt säte i Malmö. Karlstadbaserade Kewab hade 2016 en omsättning på en dryg halvmiljard kronor. Den nya ägaren kommenterar köpet av Kewab.

– Vi ser fram emot att fortsätta att stödja bolaget, dess ledningsgrupp och anställda inom ramen för den infrastruktur- och servicekoncern vi skapar, genom att investera i och främja gruppens tillväxt. Den industriexpertis vi förvärvat, genom andra investeringar i sektorn och förstärkt genom ledande branschexperter, kommer att bidra till att ta Kewab till nästa nivå, säger managing partner för Triton i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094