23948sdkhjf

Sju förvärv på två år för snabbväxande byggare

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Förvärvet av Västeråsbaserade Salboheds Bygg & Anläggningstjänst innebär att den anläggningsverksamhet som Triton samlat i Eleda Group nu omsätter cirka tre miljarder kronor efter sju förvärv på två år.

Eleda Group, som ägs av private equitybolaget Triton, fortsätter sin expansion i Sverige. Resan började för två år sedan genom förvärvet av Akeab med verksamhet i södra och västra Sverige. Därefter har ytterligare förvärv stärkt gruppen avsevärt i främst de västra delarna av Sverige.

Läs mer här.

Nu är det dags att även etablera Västerås med omnejd på Eleda Groups karta. Det görs genom förvärvet av samtliga aktier i Salboheds Bygg & Anläggningstjänst, ett företag som utför traditionella anläggningsarbeten i och kring Västerås.

Enligt Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda Group, är det förvärvade företaget inte minst starkt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter. Detta kompletteras bland annat med mer repetitiva, mindre uppdrag för såväl privata som offentliga beställare, bland dem Västerås stad.

Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag. Genom en stark, men kontrollerad tillväxt och effektiva entreprenader har bolaget lyckats generera en för branschen mycket hög lönsamhet över tid, säger Johan Halvardsson.

Verksamheten, har sedan starten 2005 vuxit till att omsätta cirka 400 miljoner kronor på årsbasis med ett 50-tal medarbetare och egen maskinpark. En stark lokal marknadsposition innebär även ett nära samarbete med andra företag i regionen. Bland annat sysselsätts, enligt företaget, cirka 30 underentreprenörer.

Under de senaste åren har vår verksamhet utvecklats mycket positivt, både i termer av omsättning och resultat, samtidigt som vårt tjänsteutbud förädlats. Att bli en del av expansiva Eleda Group samt vara med och stärka koncernens geografiska erbjudande ytterligare bedömer vi ha en betydande potential för såväl vårt bolag som koncernen i stort, säger Dennis Peters, vd för Salboheds Bygg & Anläggningstjänst.

Han fortsätter i sin tidigare roll som vd, men går också in som delägare i Eleda Group tillsammans med ytterligare två tidigare delägare i Salbohed, Peter Johansson och Tom Andersson.

Tanken är att företaget nu får rollen som koncernens fjärde regionbolag vid sidan om Akeab, Kewab samt Mark & Energibyggarna.

Salboheds Bygg & Anläggningstjänst kommer att ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson.

Mer om: Eleda Group | Triton
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenskar dominerar listan

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Gruvan kopplar upp transportbanden

Nyhetsbrev

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Arkiv

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Rototilt + Steelwrist = sant

Stark trend på transportutbildningarna

Fler sökande och fler tjejer när Tya sammanställer årets gymnasieutbildningar.

Rototilts strategi gick hem

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Vi ses väl här också?

Planerar testbana på land för Porsches vintertester

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

Ledare: Enkel lösning på stort problem

Mindre utsläpp med hjälp av AI

Mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader är målet för ett forskningsprojekt som ska utreda möjligheterna att begränsa koldioxidutsläpp med hjälp av artificiell intelligens.

Delade meningar om vägen till fossilfritt

I dag är de flesta överens om att fossila bränslen måste fasas ut – och att arbetet bör göras skyndsamt. Däremot är vägen till målet långt ifrån utstakad. Det stod klart på Stora Infradagen som nyligen arrangerades i Stockholm.

NCC bygger i Eskilstuna

CM – en väg till ökad konkurrens

I Maskinentreprenörernas senaste konjunkturrapport strax före jul fick Trafikverket skarp kritik för att entreprenaderna generellt är för stora. Stefan Dahlgren, ordförande för CM-bolagen, hävdar att en lösning finns i Construction Management som dels ökar konkurrensen och dels kan stimulera kreativa lösningar.

Nytändning för Dynapac

Dynapac har kommit starkt sedan nya ägarna Fayat trädde in, företaget har blåst liv i sitt varumärke och lockat tillbaka storkunderna. – Vi har tagit tillbaka initiativet.

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Projekterar för slutförvaret

Gissa metallen - Se metallprisernas utveckling 2019

Hultafors får mer på fötterna

Dynalyzer går online 2020

Se alla Företagens egna nyheter

Självsugande centrifugalpump för industrier

LED ficklampor från Ledlenser

Seminarium - Industriell röntgen

Rusta för säsongen – ta del av vårt erbjudande!

Workshop 10 & 11 mars kring sprickprovning på komponenter

Ge din lastbil, transportbil eller släp ett extra lyft!

Kollisionssystem för traktor och maskin

Maskinradio för tuffa miljöer

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Träffa Gripen Wheels på årets mässor 2020.

Kampanjpriser - Michelindäck & hjul för radodling och tröska

Positionsljus

Kampanjpriser på Michelindäck & hjul för traktor!

KIPP Kulspärrbultar inom maskinbyggnad och konstruktion.

Nu har vi ny hemsida!

Glöm inte bort den viktiga grunden

DISAB tar hem en stor order på vakuumsystem värd 5 miljoner!

LED nummerplåtsbelysning

Larm för entreprenadmaskin

Saferoad Sverige är stolt officiell partner till årets Rally

PSST... personligt, smidigt, skräddarsytt och tryggt

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Metso Contender Series

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Dags att byta bakljus på ditt släp?

Sänd till en kollega

0.172