23948sdkhjf

Sju förvärv på två år för snabbväxande byggare

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Förvärvet av Västeråsbaserade Salboheds Bygg & Anläggningstjänst innebär att den anläggningsverksamhet som Triton samlat i Eleda Group nu omsätter cirka tre miljarder kronor efter sju förvärv på två år.

Eleda Group, som ägs av private equitybolaget Triton, fortsätter sin expansion i Sverige. Resan började för två år sedan genom förvärvet av Akeab med verksamhet i södra och västra Sverige. Därefter har ytterligare förvärv stärkt gruppen avsevärt i främst de västra delarna av Sverige.

Läs mer här.

Nu är det dags att även etablera Västerås med omnejd på Eleda Groups karta. Det görs genom förvärvet av samtliga aktier i Salboheds Bygg & Anläggningstjänst, ett företag som utför traditionella anläggningsarbeten i och kring Västerås.

Enligt Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda Group, är det förvärvade företaget inte minst starkt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter. Detta kompletteras bland annat med mer repetitiva, mindre uppdrag för såväl privata som offentliga beställare, bland dem Västerås stad.

Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag. Genom en stark, men kontrollerad tillväxt och effektiva entreprenader har bolaget lyckats generera en för branschen mycket hög lönsamhet över tid, säger Johan Halvardsson.

Verksamheten, har sedan starten 2005 vuxit till att omsätta cirka 400 miljoner kronor på årsbasis med ett 50-tal medarbetare och egen maskinpark. En stark lokal marknadsposition innebär även ett nära samarbete med andra företag i regionen. Bland annat sysselsätts, enligt företaget, cirka 30 underentreprenörer.

Under de senaste åren har vår verksamhet utvecklats mycket positivt, både i termer av omsättning och resultat, samtidigt som vårt tjänsteutbud förädlats. Att bli en del av expansiva Eleda Group samt vara med och stärka koncernens geografiska erbjudande ytterligare bedömer vi ha en betydande potential för såväl vårt bolag som koncernen i stort, säger Dennis Peters, vd för Salboheds Bygg & Anläggningstjänst.

Han fortsätter i sin tidigare roll som vd, men går också in som delägare i Eleda Group tillsammans med ytterligare två tidigare delägare i Salbohed, Peter Johansson och Tom Andersson.

Tanken är att företaget nu får rollen som koncernens fjärde regionbolag vid sidan om Akeab, Kewab samt Mark & Energibyggarna.

Salboheds Bygg & Anläggningstjänst kommer att ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson.

Mer om: Eleda Group | Triton
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Allt fler efterlysta maskiner

Natten till i dag stals tre Weidemannlastare i Kungälv, enligt Larmtjänst. Det följer tyvärr en tydligt negativ trend som pekar på att maskinstölderna blir allt fler.

Rätt man på rätt plats

Han har sålt plogar, asfalterat vägar och lagt plattor – Leveranstidningen Entreprenads nya säljare står stadigt förankrad i branschen!

Entreprenad Direkt: Topcon och Lännen

Svenska förarlaget är komplett

Den tredje och siste svensken har nu kvalificerat sig till Cat Operators Challenges Europafinal.

Vädret får skulden för höjdavvikelser

Åtskilliga maskinentreprenörer har haft problem med höjdavvikelser vid GNSS-positionering under den gångna sommaren. Problem har konstaterats med såväl Swepos Nätverks-RTK-tjänst som nätverks-RTK generellt. Det är vädrets fel konstaterar nu Lantmäteriet.

Nyhetsbrev

Smidig sopskopa med sidoborste

Arkiv

Svevia hoppas på eldrivna sopsugar

Svevia har stora förhoppningar men tar det säkra före det osäkra när Sveriges första eldrivna sopsugmaskin ska testas. – Vi kör så hårt vi kan så får vi se vad den klarar av.

Skånsk sug i hårt stål

Rivstart för elektrisk gruvutrustning

Epiroc har fått något av en rivstart för sin nya generation batterielektrisk gruvutrustning. Mindre än ett år efter lanseringen har bolaget vunnit order från bland annat Finland, Australien och Kanada.

All time high för norsk maskinförsäljning

Med en försäljning av 2 609 entreprenadmaskiner under årets första sex månader rapporterar Maskingrossisternes Forening, MGF, om all time high i Norge – 4,8 procent högre än under samma period förra året.

Husqvarna vill snöröja på flygplatser

Husqvarna går in som delägare i norska Yeti Snow Technology som utvecklar autonoma snöröjningssystem för flygplatser.

Entreprenad direkt: Maskin Mekano

NCC bygger i Sundsvall

Nygammal chef i syd

Ramirent och Stavdals gemensamma distrikt Öresund har fått en ny chef.

Scantrucks första Sennebogen

Sennebogens teleskopkranar har fått ett nytt svenskt hem – nya generalagenten Scantruck lyste grönt på Entreprenad Live och de mindre modellerna är först ut.

Läge för nya idéer

Carlsson & Co möblerar om efter drygt 25 år, verksamheten ska dock i stort sett förbli oförändrad, lovar den nygamla ledningen.

Hon tar sig an klimatkalkylerna

Svevia har inrättat en helt ny tjänst för att komma längre i arbetet med att minska företagets miljöpåverkan.

Mångmiljonsatsning på biogas

Ett tillskott på 100 miljoner kronor i höständringsbudgeten gör det, enligt regeringen, möjligt att förlänga biogasstödet och därmed öka produktionen av biodrivmedel och stärka producenternas konkurrenskraft.

NCC-direktörer serverar burgare

I Danmark visar NCC-ledningen sin uppskattning av personalen genom att åka runt till företagets arbetsplatser med food trucks.

Jätteuppdrag i Grödinge

Välförsedd vindkraftpark

”Det är en milstolpe för projektet”

Arbetet med en konstgjord halvö i Göta älv går vidare – nu är alla tillstånd på plats.

Epiroc tar gigantiskt serviceuppdrag

Med ett ordervärde på motsvarande 665 miljoner kronor från ett chilenskt gruvföretag har Epirocs division Mining and Rock Excavation Service tagit hem ett av sina hittills största kontrakt.

Dags att gasa på för cementtransporter

– Det är en framtidsinriktad satsning som kopplar till våra höga ambitioner inom hållbarhet, sade Mikael Odlöw, vice försäljningschef inom Cementa, när företaget började använda Sveriges första gasdrivna bulkbil för cementleveranser.

Intensivt driftuppdrag i södra Stockholm

Varbergstunneln närmare byggstart

Hultafors Group satsar amerikanskt

NCC bygger för 300 miljoner

Arbetsljus i miniformat

Ny vd i Lambertsson

Fler kinesiska däck från Gripen Wheels

NCC bygger åt HSB

Här är gruvbolagets nye vd

Förbättrat resultat för Byggpartner

1

Rekordet för att få ett bygglov – en timme

Se alla Företagens egna nyheter

Vi har kabel för alla installationer

DISAB lanserade en grävsug på Entreprenad Live mässan

Saltängen föreläser

Behöver ditt fordon en ny antenn?

Vi har flyttat vårt säljkontor i Luleå

Finalisterna i Stålbyggnadspriset 2019

Varningsljus - Heavy Duty

Ny Heavy Duty arbetsbelysning

Matlådevärmare till ditt fordon

Arbetsbelysning - reapris

Skydda dig från bränder!

Backa säkert!

Axplock

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Sundsvall 11-12 september 2019

Vi reder ut ECE reglementet

Motordrivna membranpumpar för industrin

Maskinradio för tuffa miljöer

Intelligentare DTH-borrning med Sandviks nya Leopard™DI650i

Kombinerad huvudstrålkastare

Stoppa maskinstölderna med META startspärr.

Linotoldagen –en roadshow i sex städer

Nyhet - slimmad extraljusramp med sotad lins

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Sundsvall...

Brandsläckare - Nexa 2kg

Elf sponsrar The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) 2019

Sänd till en kollega

0.27