23948sdkhjf

Rekordförsäljning av begagnade dieselbilar

Under tredje kvartalet såldes det fler begagnade dieselbilar i Sverige än någonsin tidigare, det visar Bilprisers sammanställning för kvartalet.
Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 6 procent under tredje kvartalet i år, jämfört med samma period förra året, det visar den undersökning som bilvärderingsföretaget KVD Bilpriser gjort. Samtidigt minskar bensindrivna bilar med 2,2 procent, men är fortfarande det segment som säljs mest på begagnatmarknaden.

– Trots en het dieseldebatt byter fler dieselbilar ägare än någonsin. På begagnatmarknaden slår försäljningen rekord mycket på grund av att dieselbilar varit stora inom nybilsförsäljningen de senaste åren, säger Jonas Björkman, vd på Bilpriser i ett pressmeddelande.

El- och hybridbilar hade den högsta procentuella ökningen av försäljningen. Elbilar ökade med 108 procent och hybrider med 22 procent. Men totalt sett är de en liten del av hela försäljningen. Totalt såldes bara 216 begagnade elbilar och 3140 hybrider, av totala 316 329 bilar, vilket är drygt en procent.

Totalt sett ökade försäljningen av begagnade bilar från förra årets tredje kvartal med drygt tusen bilar, eller 0,4 procent. Störst försäljning var i Stockholms län följt av Västra Götaland.

Det var en försäljningsökning i 12 av 21 län. Den största ökning var i Blekinge, medan den största minskningen var i Norrbotten.

Undersökningen har KVD Bilpriser gjort med hjälp av statistikföretaget Vrooms sammanställning av Bilregistrets transaktionsdata.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125