Tesla satsar på tyngre bilar

| Av Joel Eriksson | Tipsa redaktionen

Nu tar Tesla upp kampen mot jättarna inom lastbilar och pickuper. Tidigt på fredagsmorgonen visades deras nya tillskott, ellastbilen Tesla semi, upp.

I presentationen berättade Teslas grundare Elon Musk att fokus har legat på acceleration och hastighet. Lastbilen ska kunna göra 0-96 kilometer i timmen på 20 sekunder och ha en toppfart på 104 kilometer i timmen i 5 graders lutning uppför .

Tesla menar att det kommer att gå att göra stora kostnadsbesparingar med lastbilen. En laddning ska räcka för att fullastad kunna köra en sträcka på 80 mil, vilket skulle innebära att 80 procent av alla körningar som görs på den amerikanska marknaden skulle kunna klaras av på en laddning, då de är under 40 mil.

Batteriet ska ha en hållbarhet för återupprepade laddningar för drygt 150 000 mils körning. Tesla skriver på sin hemsida att den går att förbeställa med en reservationsavgift 5 000 dollar och att produktionen ska starta under 2019.

Inför presentationen har Elon Musk hintat om att det kommer att vara en tekniskt avancerad lastbil: på twitter skrev han på skoj att den bland annat skulle kunna transformeras till en robot och göra en riktigt god latte.

Även konceptbilder på en pick up visades. Den var stor. Så pass stor att den ska kunna få plats med en normalstor pickup på flaket.
Mer om: Tesla


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Kommentarer

Robert Carlsson
Med tanke på batteriernas tyngd så skulle jag gissa på att den där pickupen får en lastförmåga om 28 kg eller nåt sånt innan man är uppe i 3,5 ton. :-)

Skulle gärna se en länk till källan för det här.

Joel Eriksson, redaktör entreprenad.com
Hej Robert. Det som framkommit har handlat om att pickupen är stor i storlek. Jag har inte mattekunskaper nog att räkna ut det du har räknat på. Några specifika specifikationer har jag inte för pickupen. Det handlar om att de ska ha gjort en pickupversion av semi-lastbilen. Här skulle jag ha kunnat vara betydligt tydligare, och förklarat att det som visades av pickupen var bilder. Inte ett fysiskt exemplar. Jag kommer att förtydliga detta i texten. Se länk för presentationen.https://www.youtube.com/watch?v=jhuFLky4WCU Se den här länken för beskrivningen som tesla gör om ellastbilen Semi: https://www.tesla.com/sv_SE/presskit

Vad tror du om deras möjligheter på lastbilsmarknaden?

Robert Carlsson
Det han kallar för pickup skulle nog vi kalla för lastbil tror jag. Ser i alla fall ut så på storleken. Jag har ju väldigt svårt att tänka mig en pickup (enligt vår gängse definition) som kan lasta min Chevapickup. :-)

Angående eldrivna lastbilar så tror jag framförallt på dom för distributionstrafik, dels eftersom dessa inte kör så långa sträckor om dagen, dels eftersom dom mestadels kör inom städerna (miljömässiga fördelar) och dels därför att dom många gånger går med måttlig lastvikt, dvs dom "straffas" inte så hårt av batteriernas vikt.

Men jag noterar också att han lade stor vikt vid "semi", dvs trailerdragare och då kan det ju vara bra att känna till att så ser en stor del av fjärrtrafiken ut i USA men så ser det inte ut här i Sverige som bekant. Dragbil med skåp och sen ett släp därefter, det ser man nästan inte i USA men det är det som är standarden i Sverige. Dom måste med andra ord vara beredda på att göra olika bilar för olika marknader.

Och som det där såg ut så verkar det vara touchskärmar till det mesta och det är av ondo rent trafiksäkerhetsmässigt. Det tar alldeles för lång tid och för mycket uppmärksamhet att hålla på och leta bland appar och skit på en touchskärm.
Allt som man ska göra under körning ska vara vanliga fysiska knappar/vred/reglage.
Men det här var ju vad jag kan förstå prototyper, eller rentav bara mockuper så det kanske blir bättre när det är klart.

Tack för länkarna, för den som vill så finns det även flera delar av samma presentation på youtube. Jag ska ta en titt på det ikväll.

Joel Eriksson, redaktör entreprenad.com
Det är nog precis så som du säger. Han hade dock en argumentation om att den skulle kunna gå som lätt lastbil måhända bara enligt amerikansk standard. Vet du om det är någon betydande skillnad på hur man klassar det i de olika länderna?

Produktion för de första lastbilarna är först 2019(enligt planen). Mycket kan såklart hända innan dess. Vad som är säkert är att vi kommer att få anledning att hålla koll på utvecklingen.
Ha en trevlig helg!

Robert Carlsson
Vet inte hur reglerna för lastbilar ser ut i USA.
Det enda jag vet gällande "lätta lastbilar" är att där kryllar det av pickuper, många gånger med stora, tunga släp för entreprenadmaskiner etc. Dom bilarna är deras motsvarighet till våra vita hantverkarskåp (Vito, Caddy, Crafter etc) och dels traktor med lastväxlarsläp (för entreprenadbranschen). Men jag vet inte hur reglementet ser ut.
Däremot är det ungefär samma regler som i Sverige för resten av norra Europa (kanske hela EU) men det är egentligen ointressant här.

Jag tror att Teslas lastbil kommer att få svårt att slå igenom, i alla fall i USA. Det beror på att åkarna där är så extremt konservativa. Till och med Volvo och Scania har ju haft det tufft att slå igenom. Detta sägs bero på reservdelspriserna. Inte så konstigt att delarna är billiga till amerikanska lastbilar när dessa nästan har varit oförändrade (i alla fall mekaniskt sett) under åtskilliga decennier. Det blir en stor marknad för eftermarknaden och med det låga priser.

Men jag tror att dom första som kommer att köpa Teslas LB inte är åkerier. Jag tror det är företag med annan kärnverksamhet men egen fordonsflotta och därtill med hög miljöprofil. Dom kommer att köpa och bilarna kommer då att agera arbetande reklampelare och ge mängder av "gratisreklam".

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Uddevallaföretag gör stort kabeluppdrag

Trolk el och tele AB har fått uppdrag av Ellevio att gräva ner närmare 20 mil elkabel på Orust i deras moderniseringsprocess.

Dubbelt så stort i Gävle

Gävle hamn byggs ut för 700 miljoner, det som redan uppges vara Ostkustens största containerhamn ska bli dubbelt så stor. "Våra omfattande nyinvesteringar skapar helt nya förutsättningar för det som jag gärna kallar Stockholms Norra Hamn".

Kärnkraftskontrakt för Veidekke

Bra läsning hela året!

Svårt att hitta julklappar? Ett riktigt bra tips kommer här!

Utredningsledare utsedd inför slutförvaring av processavfall

Digitala backspeglar ökar säkerheten

Utökade synfält och minskat behov av kropps- och huvudrörelser är bara ett par av de fördelar som konstaterats om lastbilarnas konventionella backspeglar byts ut mot digitala. Enligt planerna lanseras produkten på marknaden under 2018.

Nyhetsbrev

Miljardsatsning på nytt gjuteri

Scania ska investera 1,5 miljarder kronor i ett helt nytt gjuteri i Södertälje. Därmed lämnar gjuteriet sin plats som granne till huvudkontoret.

Arkiv

S:t Eriks förvärvar Vinninga cementvarufabrik

Egen distribution ska stärka Atlas Copco i centrala USA

Ökad tillgång på bindemedel för betong

Starkt jobbat av småföretagen

Göteborg förbereder för autonoma fordon

Mjukvaror i samverkan ger effektivare grävjobb

Nästa steg för Forsmarks slutförvar

Ansökningarna om utbyggnad av Forsmarks slutförvaring har kungjorts av Mark- och miljödomstolen samt Strålsäkerhetsmyndigheten. Därmed går ansökan in i nästa fas.

Sandbäckens köper VVS-företag

Sveriges maskinentreprenörer förutspås en lysande framtid

2017 har utvecklats till ett rekordår för de svenska maskinentreprenörerna, men rekordet kommer att slås redan 2018. Den bedömningen gör Maskinentreprenörerna som förutspår att framtidsutsikterna i branschen är bland de bästa inom näringslivet.

NCC vinstvarnar

Avsättningar, omorganiseringskostnader och avgångsvederlag kommer att belasta NCC resultat i fjärde kvartalet, där rörelseresultatet beräknas hamna runt noll.

Första halvmiljonen passerad

Hälsa på hälsingen

Har ni träffat Jonas Jonsson än? Om inte får ni säkert chansen snart, Leveranstidningen Entreprenads nya mediechef är ivrig att få lära känna branschen. – Jag måste ut i myllan!

Full styrka med 40-årig triangel

Det är nu 40 år sedan de första serietillverkade D10:orna lämnade Caterpillars fabriksgolv. Med sin storlek och med det förhöjda drivhjulet erbjöds marknaden en bandschaktare som inte var någon annan lik.

Steelwrist förbereder dubbel produktion

Steelwrist flyttar under 2018 in i nya lokaler i Rosersberg där bland annat en helautomatisk bearbetningsanläggning hjälper till att dubblera produktionskapaciteten.

Gruvdrift i Pajala återupptas i sommar

Sommaren 2018 ska verksamheten vid Northland Resources nedsläckta gruva i Kaunisvaara vara i gång igen. Det hoppas i varje fall nystartade Kaunis Iron som räknar med att verksamheten kommer att sysselsätta drygt 300 personer.

Reportage
Tatran tar täten

"Vi kunde se hur de pendlande axlarna stod ut åt alla håll – det kändes helt underbart."

Bättre utblick ger säkrare lossning

Lindes nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregat View, ska förbättra förarens synfält vid lastning och lossning.

Nästan hundra i Jönköping

Vice vd på Skanska avgår

Längre tunnel för mer bebyggelse

Corvara får ny hållbarhetschef

Ställnings-vd lämnar

Jernhusen rekryterar regionchef

Trafikverket svarar på mut-kritik

Eget kontor ska stärka Engcon i Nordamerika

Jätteinvestering i väst

Ledare: Hjälp till självhjälp

Ny regionchef för Cramo

Ny vd för Certex

Se alla Företagens egna nyheter

Första Case bandschaktare, M-serien, levererad av Maskinia

Nytt nummer av Materialhanteraren ute!

EFTERLYSNING FRÅN AREMA: Teleskoplastare Manitou MT1135 stulen från Rosersberg 25 november

Wow se hit

Radardetektering - en förebyggande livräddare inom arbetssäkerhet

100 st Malwa 560 producerade sedan introduktionen på Elmia Wood 2013!

Hybridtorkarbladet – En perfekt symbios mellan beprövad och modern teknologi

KIPP Nollpunktsspännsystem

Ny säljare på Metso i norra regionen

Exporterad säkerhet - Q & A med Stéphane Legret från Brigade HQ, London

Certex Svenska medlem i LEEA

Så enkelt kommer du igång med SmartDok

Nytt samarbetsavtal mellan Constructor Sverige AB och TRILOGIQ Sweden AB

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Välkommen att besöka oss på Elmia Subcontractor!

Upptäck faran i tid med nytt Radarsystem från Brigade

Sandviks intelligenta truckar automatiserar transporter med AutoMine®

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Hela lösningen för anläggningsindustri!

CB Partner har gått från noll till 100 miljoner i omsättning och från noll till 250 anställda

LINAK på Agritechnica

Spännande nyheter i Eigenbrodts monter på Elmia Subcontractor

Etapp 2: MOVO installation fördubblar lagerutrymmet för JULA

Spännande nyheter i Eigenbrodts monter på Elmia Subcontractor

Träffa Eigenbrodt på Elmia Subcontractor

Sänd till en kollega

0.286