Tesla satsar på tyngre bilar

| Av Joel Eriksson | Tipsa redaktionen

Nu tar Tesla upp kampen mot jättarna inom lastbilar och pickuper. Tidigt på fredagsmorgonen visades deras nya tillskott, ellastbilen Tesla semi, upp.

I presentationen berättade Teslas grundare Elon Musk att fokus har legat på acceleration och hastighet. Lastbilen ska kunna göra 0-96 kilometer i timmen på 20 sekunder och ha en toppfart på 104 kilometer i timmen i 5 graders lutning uppför .

Tesla menar att det kommer att gå att göra stora kostnadsbesparingar med lastbilen. En laddning ska räcka för att fullastad kunna köra en sträcka på 80 mil, vilket skulle innebära att 80 procent av alla körningar som görs på den amerikanska marknaden skulle kunna klaras av på en laddning, då de är under 40 mil.

Batteriet ska ha en hållbarhet för återupprepade laddningar för drygt 150 000 mils körning. Tesla skriver på sin hemsida att den går att förbeställa med en reservationsavgift 5 000 dollar och att produktionen ska starta under 2019.

Inför presentationen har Elon Musk hintat om att det kommer att vara en tekniskt avancerad lastbil: på twitter skrev han på skoj att den bland annat skulle kunna transformeras till en robot och göra en riktigt god latte.

Även konceptbilder på en pick up visades. Den var stor. Så pass stor att den ska kunna få plats med en normalstor pickup på flaket.
Mer om: Tesla


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Kommentarer

Robert Carlsson
Med tanke på batteriernas tyngd så skulle jag gissa på att den där pickupen får en lastförmåga om 28 kg eller nåt sånt innan man är uppe i 3,5 ton. :-)

Skulle gärna se en länk till källan för det här.

Joel Eriksson, redaktör entreprenad.com
Hej Robert. Det som framkommit har handlat om att pickupen är stor i storlek. Jag har inte mattekunskaper nog att räkna ut det du har räknat på. Några specifika specifikationer har jag inte för pickupen. Det handlar om att de ska ha gjort en pickupversion av semi-lastbilen. Här skulle jag ha kunnat vara betydligt tydligare, och förklarat att det som visades av pickupen var bilder. Inte ett fysiskt exemplar. Jag kommer att förtydliga detta i texten. Se länk för presentationen.https://www.youtube.com/watch?v=jhuFLky4WCU Se den här länken för beskrivningen som tesla gör om ellastbilen Semi: https://www.tesla.com/sv_SE/presskit

Vad tror du om deras möjligheter på lastbilsmarknaden?

Robert Carlsson
Det han kallar för pickup skulle nog vi kalla för lastbil tror jag. Ser i alla fall ut så på storleken. Jag har ju väldigt svårt att tänka mig en pickup (enligt vår gängse definition) som kan lasta min Chevapickup. :-)

Angående eldrivna lastbilar så tror jag framförallt på dom för distributionstrafik, dels eftersom dessa inte kör så långa sträckor om dagen, dels eftersom dom mestadels kör inom städerna (miljömässiga fördelar) och dels därför att dom många gånger går med måttlig lastvikt, dvs dom "straffas" inte så hårt av batteriernas vikt.

Men jag noterar också att han lade stor vikt vid "semi", dvs trailerdragare och då kan det ju vara bra att känna till att så ser en stor del av fjärrtrafiken ut i USA men så ser det inte ut här i Sverige som bekant. Dragbil med skåp och sen ett släp därefter, det ser man nästan inte i USA men det är det som är standarden i Sverige. Dom måste med andra ord vara beredda på att göra olika bilar för olika marknader.

Och som det där såg ut så verkar det vara touchskärmar till det mesta och det är av ondo rent trafiksäkerhetsmässigt. Det tar alldeles för lång tid och för mycket uppmärksamhet att hålla på och leta bland appar och skit på en touchskärm.
Allt som man ska göra under körning ska vara vanliga fysiska knappar/vred/reglage.
Men det här var ju vad jag kan förstå prototyper, eller rentav bara mockuper så det kanske blir bättre när det är klart.

Tack för länkarna, för den som vill så finns det även flera delar av samma presentation på youtube. Jag ska ta en titt på det ikväll.

Joel Eriksson, redaktör entreprenad.com
Det är nog precis så som du säger. Han hade dock en argumentation om att den skulle kunna gå som lätt lastbil måhända bara enligt amerikansk standard. Vet du om det är någon betydande skillnad på hur man klassar det i de olika länderna?

Produktion för de första lastbilarna är först 2019(enligt planen). Mycket kan såklart hända innan dess. Vad som är säkert är att vi kommer att få anledning att hålla koll på utvecklingen.
Ha en trevlig helg!

Robert Carlsson
Vet inte hur reglerna för lastbilar ser ut i USA.
Det enda jag vet gällande "lätta lastbilar" är att där kryllar det av pickuper, många gånger med stora, tunga släp för entreprenadmaskiner etc. Dom bilarna är deras motsvarighet till våra vita hantverkarskåp (Vito, Caddy, Crafter etc) och dels traktor med lastväxlarsläp (för entreprenadbranschen). Men jag vet inte hur reglementet ser ut.
Däremot är det ungefär samma regler som i Sverige för resten av norra Europa (kanske hela EU) men det är egentligen ointressant här.

Jag tror att Teslas lastbil kommer att få svårt att slå igenom, i alla fall i USA. Det beror på att åkarna där är så extremt konservativa. Till och med Volvo och Scania har ju haft det tufft att slå igenom. Detta sägs bero på reservdelspriserna. Inte så konstigt att delarna är billiga till amerikanska lastbilar när dessa nästan har varit oförändrade (i alla fall mekaniskt sett) under åtskilliga decennier. Det blir en stor marknad för eftermarknaden och med det låga priser.

Men jag tror att dom första som kommer att köpa Teslas LB inte är åkerier. Jag tror det är företag med annan kärnverksamhet men egen fordonsflotta och därtill med hög miljöprofil. Dom kommer att köpa och bilarna kommer då att agera arbetande reklampelare och ge mängder av "gratisreklam".

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Reportage
T-schakts tyska fullträff

"Många tycker att Trafikverket inte är så innovativt men nu har de verkligen provat något nytt."

Byggsektorn bland de bättre med kompetensutveckling

Bygg- och fastighetssektorn hör till de bättre vad gäller kompetensutveckling bland privatanställda tjänstemän.

Skoogs fixar bränsle till gruvverksamhet

Sydafrikansk gruva satsar svenskt

Kompakt arm på ny klippare

Ystamaskiner kommer att premiärvisa nya Spearhead Twiga Kompakt 360 på Elmia Lantbruk.

Tåligare plogar

En ny svepform ska få snön att rulla bättre i Drivex nya plogar som dessutom fått smalare spetsfunktion och fjädrade skärhållare.

Nyhetsbrev

Så bidrar Norconsult till energimålen

Bland annat så projekterar bolaget Jämtkrafts vindkraftsprojekt Rätanklustret.

Arkiv

Hamnjobb för 187 miljoner

Ledare: Väntad rysare

Smart idé ska minska järnvägsunderhållet

En patenterad lösning som utlovas minska slitage på utsatta punkter längs järnvägen har utarbetats vid Luleå tekniska universitet.

Rätt maskin på rätt plats

Totalkostnaden för ägandet blir allt viktigare för maskinägarna - och därmed även för tillverkarna.

Älvsbyhus lägger ner fabrik

De skärpta reglerna för bostadsköp får skulden när Älvsbyhus nu lägger ner fabriken i värmländska Vålberg.

Gruvmaskin i glaslabyrint

”Kör inte lastmaskin i glashus” är ett motto som Sandvik högaktningsfullt struntade i när företaget ville visa vad deras självkörande fordon går för.

Den nya bron över Skellefteälven tar form

Arbetet med den nya bron i centrala Skellefteå går framåt. Skellefteå kommun förbereder ansökan till mark- och miljödomstolen om att få bygga i vattnet.

Nya norska plogar

Norska plogar som utlovas kasta både högt och långt, även i låga hastigheter, visades för första gången på Load up North.

Reportage
Linda och Rikard tog fram en egen plog

"Vi ville kunna snödika och kantskära vid behov, vi ville också kunna ta hela vägen i ett svep med hjälp av en sidovinge."

Storsatsning på elnätet i Stockholm

Sweco ska genomför förstudier på hur elnätet kan byggas ut.

AF Gruppen bygger ut Älmhults vattenverk

Projektet ska stå färdigt till 2021.

Branchkändis byter bransch

Regionens bästa ballast utlovas när vägteknikexperten Johan Granlund tar över som produktionschef på HGAB.

Hon är ny distriktschef i Cementa region Syd

Kommer närmast från Beijer Bygg.

Karlshamn, Örebro eller Gävle kan få Sveriges nya elvägssystem

Trafikverket har presenterat sin rapport över en möjlig pilotverksamhet för elväg i större skala.

2

Förödande bostadspolitik

Amorteringskrav och flyttskatt pekas ut som två stora orsaker till dagens inlåsningseffekter på bomarknaden.

5G banar väg för autonoma maskiner

Självkörande entreprenadmaskiner är ingen utopi i dag. Inte minst Volvo CE ligger långt framme i utvecklingen, och nu tas ytterligare ett steg genom ett samarbete med Telia som bjuder in några utvalda partners att testa och utveckla mobil 5G-teknik.

Rekordfå arbetssjukdomar bland byggare

Arbetssjukdomarna inom byggverksamheten har gått ner kraftigt under 2000-talet och är nu nere på sin lägsta nivå någonsin, enligt byggarbetsgivarna.

Gruvdäck ska stå pall

”Trasigt adblue-system kan bli ekonomisk ruin”

De bygger adblue-system som håller måttet

Infartsled smalnas av när Amiralsstaden tar form

Första spadtaget till Norrbotniabanan är taget

Kompositpanel för tunga laster

Sortera Materials förvärvar MTIB

Svevia stöldskyddar maskiner – med dna-märkning

Se alla Företagens egna nyheter

Linotol bakom Sveriges ljusaste betonggolv

Programmet för Stålbyggnadsdagen 2018 är klart!

Constructor lanserar appen RackCheck

Jackon har öppnat nytt kompetenscenter

GT Trading Entreprenadmaskiner AB förstärker sitt säljteam

Stororder till Linotol när Lidl bygger nytt logistikcenter

Upptäck KIPP`s breda sortiment av maskinfötter

Tack alla besökare i vår monter på Elmia Lastbil!

Vi flyttar till ny adress i Stockholm

Årets innovation i Östergötland!

Ny broschyr: Fortlöpande tillsyn

Låt oss presentera Erik Westerlund

Lexus väljer TRICO!

Unik transmissionsolja

Ändringarna i standarden SS-EN 1090-2:2018

Ny innovativ baklampa i LED med patenterad progressiv indikator från Ferdfelt!

Payback Lubricants hos Drivknuten.se

Ultrasonic Sensorsystem hjälper till att hålla alla trafikanter säkra!

Träffa oss på Elmia LASTBIL 2018 nu i veckan!

Entreprenad Live 6-8 september 2018

Lagerrensning!

Nya produktkatalogen för standard- och fixturelement har äntligen kommit!

Lästips i sommar! KmK Instruments nya mätdonskatalog

Metso har slutfört förvärvet av P.J. Jonsson & Söner

Med Sandvik Plant Solutions introduceras tre nya sätt att köpa kross- och s...

Sänd till en kollega

0.208