23948sdkhjf

Tesla satsar på tyngre bilar

Nu tar Tesla upp kampen mot jättarna inom lastbilar och pickuper. Tidigt på fredagsmorgonen visades deras nya tillskott, ellastbilen Tesla semi, upp.
I presentationen berättade Teslas grundare Elon Musk att fokus har legat på acceleration och hastighet. Lastbilen ska kunna göra 0-96 kilometer i timmen på 20 sekunder och ha en toppfart på 104 kilometer i timmen i 5 graders lutning uppför .

Tesla menar att det kommer att gå att göra stora kostnadsbesparingar med lastbilen. En laddning ska räcka för att fullastad kunna köra en sträcka på 80 mil, vilket skulle innebära att 80 procent av alla körningar som görs på den amerikanska marknaden skulle kunna klaras av på en laddning, då de är under 40 mil.

Batteriet ska ha en hållbarhet för återupprepade laddningar för drygt 150 000 mils körning. Tesla skriver på sin hemsida att den går att förbeställa med en reservationsavgift 5 000 dollar och att produktionen ska starta under 2019.

Inför presentationen har Elon Musk hintat om att det kommer att vara en tekniskt avancerad lastbil: på twitter skrev han på skoj att den bland annat skulle kunna transformeras till en robot och göra en riktigt god latte.

Även konceptbilder på en pick up visades. Den var stor. Så pass stor att den ska kunna få plats med en normalstor pickup på flaket.
Kommentera en artikel (5)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078