Tesla satsar på tyngre bilar

| Av Joel Eriksson | Tipsa redaktionen

Nu tar Tesla upp kampen mot jättarna inom lastbilar och pickuper. Tidigt på fredagsmorgonen visades deras nya tillskott, ellastbilen Tesla semi, upp.

I presentationen berättade Teslas grundare Elon Musk att fokus har legat på acceleration och hastighet. Lastbilen ska kunna göra 0-96 kilometer i timmen på 20 sekunder och ha en toppfart på 104 kilometer i timmen i 5 graders lutning uppför .

Tesla menar att det kommer att gå att göra stora kostnadsbesparingar med lastbilen. En laddning ska räcka för att fullastad kunna köra en sträcka på 80 mil, vilket skulle innebära att 80 procent av alla körningar som görs på den amerikanska marknaden skulle kunna klaras av på en laddning, då de är under 40 mil.

Batteriet ska ha en hållbarhet för återupprepade laddningar för drygt 150 000 mils körning. Tesla skriver på sin hemsida att den går att förbeställa med en reservationsavgift 5 000 dollar och att produktionen ska starta under 2019.

Inför presentationen har Elon Musk hintat om att det kommer att vara en tekniskt avancerad lastbil: på twitter skrev han på skoj att den bland annat skulle kunna transformeras till en robot och göra en riktigt god latte.

Även konceptbilder på en pick up visades. Den var stor. Så pass stor att den ska kunna få plats med en normalstor pickup på flaket.
Mer om: Tesla


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Kommentarer

Robert Carlsson
Med tanke på batteriernas tyngd så skulle jag gissa på att den där pickupen får en lastförmåga om 28 kg eller nåt sånt innan man är uppe i 3,5 ton. :-)

Skulle gärna se en länk till källan för det här.

Joel Eriksson, redaktör entreprenad.com
Hej Robert. Det som framkommit har handlat om att pickupen är stor i storlek. Jag har inte mattekunskaper nog att räkna ut det du har räknat på. Några specifika specifikationer har jag inte för pickupen. Det handlar om att de ska ha gjort en pickupversion av semi-lastbilen. Här skulle jag ha kunnat vara betydligt tydligare, och förklarat att det som visades av pickupen var bilder. Inte ett fysiskt exemplar. Jag kommer att förtydliga detta i texten. Se länk för presentationen.https://www.youtube.com/watch?v=jhuFLky4WCU Se den här länken för beskrivningen som tesla gör om ellastbilen Semi: https://www.tesla.com/sv_SE/presskit

Vad tror du om deras möjligheter på lastbilsmarknaden?

Robert Carlsson
Det han kallar för pickup skulle nog vi kalla för lastbil tror jag. Ser i alla fall ut så på storleken. Jag har ju väldigt svårt att tänka mig en pickup (enligt vår gängse definition) som kan lasta min Chevapickup. :-)

Angående eldrivna lastbilar så tror jag framförallt på dom för distributionstrafik, dels eftersom dessa inte kör så långa sträckor om dagen, dels eftersom dom mestadels kör inom städerna (miljömässiga fördelar) och dels därför att dom många gånger går med måttlig lastvikt, dvs dom "straffas" inte så hårt av batteriernas vikt.

Men jag noterar också att han lade stor vikt vid "semi", dvs trailerdragare och då kan det ju vara bra att känna till att så ser en stor del av fjärrtrafiken ut i USA men så ser det inte ut här i Sverige som bekant. Dragbil med skåp och sen ett släp därefter, det ser man nästan inte i USA men det är det som är standarden i Sverige. Dom måste med andra ord vara beredda på att göra olika bilar för olika marknader.

Och som det där såg ut så verkar det vara touchskärmar till det mesta och det är av ondo rent trafiksäkerhetsmässigt. Det tar alldeles för lång tid och för mycket uppmärksamhet att hålla på och leta bland appar och skit på en touchskärm.
Allt som man ska göra under körning ska vara vanliga fysiska knappar/vred/reglage.
Men det här var ju vad jag kan förstå prototyper, eller rentav bara mockuper så det kanske blir bättre när det är klart.

Tack för länkarna, för den som vill så finns det även flera delar av samma presentation på youtube. Jag ska ta en titt på det ikväll.

Joel Eriksson, redaktör entreprenad.com
Det är nog precis så som du säger. Han hade dock en argumentation om att den skulle kunna gå som lätt lastbil måhända bara enligt amerikansk standard. Vet du om det är någon betydande skillnad på hur man klassar det i de olika länderna?

Produktion för de första lastbilarna är först 2019(enligt planen). Mycket kan såklart hända innan dess. Vad som är säkert är att vi kommer att få anledning att hålla koll på utvecklingen.
Ha en trevlig helg!

Robert Carlsson
Vet inte hur reglerna för lastbilar ser ut i USA.
Det enda jag vet gällande "lätta lastbilar" är att där kryllar det av pickuper, många gånger med stora, tunga släp för entreprenadmaskiner etc. Dom bilarna är deras motsvarighet till våra vita hantverkarskåp (Vito, Caddy, Crafter etc) och dels traktor med lastväxlarsläp (för entreprenadbranschen). Men jag vet inte hur reglementet ser ut.
Däremot är det ungefär samma regler som i Sverige för resten av norra Europa (kanske hela EU) men det är egentligen ointressant här.

Jag tror att Teslas lastbil kommer att få svårt att slå igenom, i alla fall i USA. Det beror på att åkarna där är så extremt konservativa. Till och med Volvo och Scania har ju haft det tufft att slå igenom. Detta sägs bero på reservdelspriserna. Inte så konstigt att delarna är billiga till amerikanska lastbilar när dessa nästan har varit oförändrade (i alla fall mekaniskt sett) under åtskilliga decennier. Det blir en stor marknad för eftermarknaden och med det låga priser.

Men jag tror att dom första som kommer att köpa Teslas LB inte är åkerier. Jag tror det är företag med annan kärnverksamhet men egen fordonsflotta och därtill med hög miljöprofil. Dom kommer att köpa och bilarna kommer då att agera arbetande reklampelare och ge mängder av "gratisreklam".

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han ropade hem svarta grävaren

Maskinia avslöjar nu vem som vann auktionen och var Doosan DX140W-5 Black Edition numera hör hemma. "Jag blev mycket glad när jag såg att det var jag som till slut tog hem maskinen, säger vinnaren".

Svenska Maskinmässan 2018
Jättemixer för blöta massor

När en ny produkt ska lanseras räcker det ibland inte att få entreprenörerna att köpa den – beställarna måste också inse att den behövs, ett uppdrag Allu Sverige tagit på allvar.

Här är regeringens infrasturtursatsningar i Väst

Läs hela listan över projekten som regeringen vill finansiera.

Svenska Maskinmässan 2018
Tigon ska ut i verkligheten

Steg IV-motor, drivna järnvägshjul och ett nytt styrsystem är några av finesserna på Huddigs nya serie 1260D. Företaget avslöjar också att Tigon ska testas i verkligheten nästa år.

Svenska Maskinmässan 2018
Blixtrande nyheter från Ljungby

Ljungby Maskin gungar vidare, nu med bättre belysning – ett led i företagets säkerhetstänk. "Det är viktigt att synas bättre till exempel vid vägarbeten".

Nyhetsbrev

Svenska Maskinmässan 2018
OP System visade bredden

En nedstrippad sikt, en materialhanterare som går på el och en betongsax med mer kraft i cylindrarna stod att finna när OP System ställde ut på Svenska Maskinmässan.

Arkiv

Han tar över i Helsingborgs hamn

Blir ny vd efter Niels Vallø.

Strängnäs ska modernisera reningsverk – beräknas kosta 350 miljoner kronor

Oppositionen i kommunen kritisk: "Vi vill att Sevabs tjänstemän tar fram ett par tre alternativ som vi i fullmäktige kan ta ställning till"

Nyab tecknar kontrakt med Lkab

Företaget ska bygga ny dricksvattenreservoar.

Han blir ny anläggningschef på Göteborgs hamn

"Min ambition är att Göteborgs hamn skall ha en infrastruktur som stärker hamnens konkurrenskraft"

Riksdagen röstar om entreprenörsansvar imorgon – Byggnads är positiva

Den eventuella lagen kommer även bli underlag i reviderade kollektivavtal.

Svenska Maskinmässan 2018
Uppsving för hjulgrävare

Hjulgrävarna tar för sig i städerna, det hävdar Wacker Neuson som också ser ett allt större intresse för företagets emissionsfria maskiner.

Svenska Maskinmässan 2018
Nordiska krav uppfylldes

Keestracks avlyftbara motorpaket är en finess som har sin grund i krav från norska och svenska kunder. "Det var ett önskemål från marknaden som vi förde vidare till Keestrack, säger Per-Olav Fredheim."

Svenska Maskinmässan 2018
Intelligent konkross från Metso

Multiaction utlovas när Metso kombinerat det bästa från två serier i en helt ny konkross.

Reportage
Snillrikt samarbete i Stäket

Hjulgrävare och bandgrävare delar broderligt på bördan när en 20 ton tung och 140 meter lång fjärrvärmeledning lanseras ut i Stäketsundet, den enda vattenpassagen när 23 kilometer transitledning ska ner i backen.

Vässad maskinförarutbildning i Skellefteå

Den utbildning av maskinförare som bedrivs vid Anderstorpsgymnaseiet i Skellefteå vässas i höst genom ett samarbete med ME-skolan.

Svenska Maskinmässan 2018
Teleskoplastare får nya kamrater

Teleskoplastarna i Hüllert Maskins monter fick i år sällskap av systerföretaget Svenska Jekkos minikranar.

Växande borrkärnearkiv

6 000 kvadratmeter ska bli 10 000 när det nationella borrkärnearkivet i Malå byggs ut.

Mindre plusvärden med perifera stationer

En färsk forskningsrapport visar att perifera stationer ökar bilresandet och minskar incitamenten för ny bebyggelse.

Svenska Maskinmässan 2018
Enkel totalstation från Topcon

Mätkonsulter växer inte på träd konstaterar Blinken Tools och rekommenderar ett nytt instrument som entreprenören kan ratta själv, en enklare totalstation som ställer in sig själv.

Svenska Maskinmässan 2018
Extra allt för svenska entreprenörer

JCB:s Nordic edition blir standard på nya X-grävarna, Hydradig och samtliga hjullastare. "En fullt utrustad brittisk maskin är standard för oss".

Svenska Maskinmässan 2018
Sega stubbar kan klippas

När stubbfräsen inte förslår kan en stubbklipp komma väl till pass, Amas Svenska AB hade en ny modell med sig till mässan, företaget visade också en magnet med tänder och en uppsjö nya spårfräsar.

Tre premiärer från Keestrack på Maskinmässan

"Vi hade fantastiska mässdagar på Solvalla och är väldigt glada för alla besökare"

Svenska Maskinmässan 2018
Batteripadda i ny generation

Batteridriven vibroplatta mötte stort intresse

Världens längsta linbana avstängd för betongprover

563 miljoner i stöd till tågtransporter

Hüllert blir agent för Arccon

Sagax bygger lager i Bromma

Svenska Maskinmässan 2018
Enkät: Vi tar tempen på Svenska Maskinmässans utställare

Grönt ljus för ny tunnelbana i Stockholm

Svenska Maskinmässan 2018
Inga fler ormbon

Hüllert stärker säljorganisationen

Uddevalla hamn väljer Melicon

Se alla Företagens egna nyheter

3 snabba

NOVOnox Hygienic

Plockstationer & Lean Ställage TRILOGIQ

Tomas Staaf förstärker teamet som affärsområdeschef i Stockholm

Beställ ID06-regbox i dag och få de första 3 månaderna gratis!

DISAB Group förvärvar HYR IN Gruppen

Ny toppmodern lastbilsverkstad för Borås Bil Lastvagnar

Träffa Metsos krossexperter på Solvalla

Ytterligare Bauhaus-uppdrag för Linotol

DISAB Vacuum Technology sålde maskiner på IFAT mässan i München, Tyskland.

TOTAL lanserar ny toppmodern produkt!

Hela veckan står vi på KIPP Scandinavia AB på Elmia Verktygsmaskiner.

Nummer 2-2018 av tidningen stålbyggnad är ute

KIPP har nu ökat sitt sortiment med 10 000 rostfria artiklar!

Välkommen att besöka oss på Elmia Verktygsmaskiner 15-18 maj

Maskin Mekano visar nyheter på Svenska Maskinmässan

DISAB Vacuum Technology AB stärker organisationen

Saltängen söker!

Stororder för Rusta

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Nu har vi hittat ytterligare en stjärna till vårt säljteam - vilken tur vi ...

Digitalt dokumentationssystem hjälper byggbranschens jättar

TOTAL firar viktigt samarbete

Ny Toyota Hilux drivaxel och kardan

Ny olja för klassiska bilar

Sänd till en kollega

0.187