23948sdkhjf

Entreprenadföretag kan dras in i Teslakonflikten

Även Byggnads ställer sig nu bakom IF Metall i kampen mot Tesla. Sympatiåtgärden, som ska träda i kraft den 28 november, omfattar bland annat företag som är bundna av Entreprenadmaskinavtalet.

IF Metall strejkar mot Tesla eftersom biltillverkaren inte vill teckna kollektivavtal i Sverige. Sedan strejken trädde i kraft den 27 oktober har flera andra fackförbund anslutit sig med sympatiåtgärder. 

Nu ansluter sig även Byggnads till den pågående konflikten. Sympatiåtgärderna träder i kraft 28 november klockan 6.00.

– För Byggnads är det självklart att stödja IF Metall i den här frågan. Vi kan aldrig acceptera att vissa företag anser sig stå över det system som garanterar både villkoren för de anställda och konkurrensneutralitet mellan företagen. Det hela är väldigt enkelt, i Sverige kör vi med kollektivavtal, säger Johan Lindholm, förbundsordförande på Byggnads, i en kommentar.

Enligt fackförbundet omfattar sympatiåtgärden vägran att utföra om- och nybyggnation samt reparations- och servicearbeten av företag som är bundna av Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, Byggavtalet, Entreprenadmaskinavtalet, Glasmästeriavtalet eller Plåt- och Ventilationsavtalet, till TM Sweden AB, Teslas serviceverkstäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08