23948sdkhjf

Fassi tar över Cranab

2013 gick den italienska krantillverkaren in som delägare i Cranab Group. Nu blir den Vindelnbaserade koncernen, där Cranab, Vimek och Bracke Forest ingår, helägt av Fassi.

Enligt ett pressmeddelande har Fassi köpt Hans Elianssons ägarandel i Cranab Group, det italienska företaget blir därmed ensam ägare av Cranab Group som består av Cranab, Vimek och Bracke Forest.

Vår ambition är att vidareutveckla Cranab till att bli en kranleverantör med bredare produktsortiment där lastbilskranar för timmertransporter, avfallshantering och återvinning blir nya produkter. Vi kommer även att utveckla programmet för kranar för skogsmaskiner där företaget redan har en stark position, säger Giovanni Fassi, vd för Fassi Group och tillträdande ordförande i Cranab Group, i pressmeddelandet.

Han uppger dessutom att de ”ambitiösa” utvecklingsplaner som finns för Slagkraft, Vimek och Bracke Forest kommer att fullföljas.

Jag har haft en lång och spännande resa med Cranab under 45 år. Det är min bestämda uppfattning att Cranab med Fassi som ägare har stora möjligheter i framtiden, säger Hans Eliasson i pressmeddelandet.

Han uppger att Fassis ambitioner är att Cranab ska utveckla, producera och sälja kranar som kompletterar Fassis styckegodskranar.

Enligt Cranab Groups vd Anders Strömgren finns de största synergierna i att Cranabs produkter kompletterar Fassis, och att Fassi har ett väl utvecklat nät av återförsäljare som Cranab kan dra nytta av.

– I Fassi får Cranab en långsiktig, industriell ägare med familjeföretagsprofil och drivet entreprenörskap med stor branschkunskap, säger Anders Strömgren i pressmeddelandet.

Fotnot: Minns ni hur Cranabs saga började? Läs gärna Leveranstidningen Entreprenads reportage om mannen bakom både Cranab, Slagkraft och Indexator (Rototilt) - Visionären från Vindeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094