23948sdkhjf

Två maskinmässor samma år

När Load up North flyttades till Umeå valde man hösten 2019 för att inte krocka med jättemässan Skogsnolia 2018. Nu har dock även skogsmässan flyttats till 2019. "Det är bara att gilla läget".

I höst är det dags för den sjätte upplagan av maskinmässan Loud up North, evenemanget arrangeras då i Boden, där mässan föddes 2013.

Efter tre norrbottniska mässor testade arrangörerna att köra Load up North även i Västerbotten och tanken var att varva mässorna: vartannat år i Boden, vartannat år i Fällfors.

Efter 2017 års Bodenmässa tog man dock beslutet att att flytta den västerbottniska mässan från lätt avlägsna Fällfors till Umeå.

Flytten innebar ett hack i varvningsschemat, Bodenmässan 2017 följs därför av ytterligare en Bodenmässa 2018, först 2019 skulle mässan landa i Västerbotten igen – denna gång i Umeå.

– Det är Skogsnolia i Umeå 2018, då lägger inte vi en till stor maskinmässa samma år, sade Bo Sandström till Leveranstidningen Entreprenad i höstas.

Nu har dock Skogsnolia flyttat fram sin mässa, från 2018 till 2019, arrangörerna uppger för Skog Supply, en systersajt till entreprenad.com, att anledningen är att man inte får med sig viktiga utställare 2018 eftersom de är utmattade efter Elmia Wood.

Skogsnolia satsar därför på en utbyggd mässa som riktar sig till ännu fler målgrupper 2019.

Load up Norths planer står dock fast.

– Vi kör Loadup i Umeå 2019, säger mässgeneralen Bo Sandström.

Han uppger att de två mässorna trots allt inte har så många gemensamma utställare, de arrangeras också med några månaders mellanrum – Skogsnolia i början av juni och Load up North i slutet av augusti.

Bo Sandström betonar att han känner sig trygg med evenemanget som anordnas för sjätte gången nu i höst.

Det blir bra det här, det är bara att gilla läget.

2017 års mässa i Boden lockade drygt 6 500 besökare, all time high enligt arrangörerna som beskrev evenemanget som sitt bästa hittills.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063