23948sdkhjf

Vara maskinimport köper Ottosson truck

Agenturerna för Hyundai gaffeltruckar och Merlo teleskoplastare samlas i samma koncern.

Vara maskinimport, moderbolag till Hüllert maskin, har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson truck. Affären innebär att Ottosson och Vara maskinimport nu kommer att satsa offensivt på att öka Hyundai forklifts svenska marknadsandel.

Ottossons tidigare ägare, Anette Saleskog blir kvar som delägare och de båda bolagen kommer att drivas vidare som tidigare, med egna organisationer som arbetar självständigt. Men den nya ägaren ser stora möjligheter till samarbete då bolagen har många gemensamma kunder med behov av teleskoplastare och gaffeltruckar.

– Vår företagsgrupp står snart inför ett generationsskifte. Mina barn Lina Burge och Jakob Burge kommer att på sikt ta över verksamheten i koncernen, som de båda varit verksamma i under flera år. Att vi nu satsar på förvärvet av Ottossons ska ses som en markering av vår vilja att stärka och utveckla verksamheten för både Hyundai och Merlo på den svenska maskinmarknaden, säger Vara maskinimports koncernägare Nils-Gunnar Burge, i ett pressmeddelande.

– Hüllerts framgångar med Merlo under mer än 20 år fortsätter när vi expanderar och det finns en stor potential för fortsatt tillväxt av både Ottossons och Hüllert med många synergier. Båda företagens erbjudande till kunderna blir nu ännu starkare.

Tillsammans omsatte bolagen 250 miljoner kronor under förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078