23948sdkhjf

Här är Caterpillars nya mobiltelefon

S61 är byggd för att klara de hårda tag byggbranschen kräver.
Caterpillar är kanske mest kända för sina maskiner, men faktum är att bolaget även tillverkar en serie mobiltelefoner som är anpassade för byggbranschens tuffa tag. Telefonerna går under namnet Cat och nu har bolaget släppt en ny modell.

Den heter Cat S61 och är en vidareutveckling av 2017 års Cat S60. Vad som är nytt med Cat S61 är att den inbyggda värmekameran, som introducerades i S60, slipats till och kan nu mäta temperaturer upp till 400 grader jämfört med föregångarens 120. På så vis ska det bli enklare att felsöka maskiner.

Vidare har S61 inbyggd luftkvalitetssensor som mäter organiska föreningar som kan vara skadliga för hälsan. Funktionen är särskilt användbar för den som jobbar i en verkstad eller i ett husbygge där ventilationen kanske inte är den bästa.

Läs också: Zeppelin tar över Cat-agenturen

Det går även att mäta avstånd upp till 10 meter med Cat S61 tack vare en laser. Måtten kan sedan sparas ner tillsammans med vanliga foton.

Läs också: Kompakt nyhet med svensk touch

När det kommer till specifikationerna är Cat S61 utrustad med en Snapdragon 630-processor och 4GB arbetsminne. Telefonen har ett lagringsutrymme på 64GB, ett batteri på 500 mAh och en skärm på 5,2 tum med 1080p-upplösning.

Den är som sagt byggt för riktigt tuffa tag och tål därför fall från 180 centimeter. S61 klarar även vatten och damm tack vare sin IP68-klassning.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109