23948sdkhjf

Infrastrukturministern: Västsverige får vänta tills april med besked

Tomas Eneroth (S) vill inte säga om järnvägssträckan mellan Göteborg, Landvetter och Borås blir av.
Det var i början av veckan som ledande politiker i Västsverige skickade ut ett pressmeddelande med argument för en dubbelspårig järnväg mellan Göteborg och Borås. Dessutom skulle en delegation bestående av Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen, Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Borås, åka till Stockholm för att prata med riksdag och regering.

Politikerna: Därför bör regeringen satsa på ny järnväg i Västra Götaland

Nu har delegationen haft sitt seminarium, skriver Sveriges Radio .

– Det skulle vara ett lyft för alla, både pendlarna, näringslivet och miljön skulle må bättre av detta, sa socialdemokraten Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, till Sveriges Radio.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) var dock inte på plats. Han befann sig istället i Göteborg, men utan några besked.

– Exakt vilka sträckor kommer vi inte att presentera förrän i den senare delen av april. Ann-Sofie Hermansson och andra får vänta tills dess med beskedet, men jag är väl förtrogen med vilka önskemål som finns från Göteborgsregionen, det är ingen tvekan sa Tomas Eneroth till Sveriges Radio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079