23948sdkhjf

Politikerna: Därför bör regeringen satsa på ny järnväg i Västra Götaland

I ett pressmeddelande skriver ledande politiker i Västra Götalandregionen om varför en bana mellan Göteborg, Landvetter och Borås måste byggas.
Inom ett par veckor är det dags för regeringen att spika den nya nationella transportplanen för åren 2018 till 2019. Och det är viktigt att en ny och utbyggd järnväg mellan Göteborg, Landvetter och Borås finns med i planerna. Det skriver företrädare för Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

Det är Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen, Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Borås som signerat. De skriver:

”Ny och utbyggd järnväg mellan Göteborg-Landvetter-Borås är en förutsättning för ett växande internationellt näringsliv och effektiv arbetspendling i stråket. Utifrån det förslag som Trafikverket lanserade i höstas måste regeringen gå in med rejäla resurser för att få till en byggstart av järnvägssträckan Göteborg-Landvetter-Borås.”

Exempel på argument är att utvecklingen i regionen riskerar att hämmas om satsningen inte blir av.

– Det drabbar de som bor längs sträckorna, arbetspendlingen och tillväxten i stort, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen, i pressmeddelandet. Han får medhåll av Ann-Sofie Hermansson (S):

– Göteborg går som tåget, där båda Volvobolagen slår rekord och nya internationella etableringar sker. Men ett växande näringsliv ställer krav på en snabb uppkoppling till Landvetter flygplats och goda pendlingsmöjligheter i regionen. Vi behöver en ny järnväg till Landvetter flygplats och Borås nu! Varken näringslivet, pendlarna eller miljön kan vänta, säger hon.

Regeringen väntas presentera den slutliga nationella planen för transportsystemet 2018 till 2029 under våren 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08