23948sdkhjf

Komatsu Forest köper Oryx Simulations

Maskintillverkaren ser stor potential i simulatorerna.

Komatsu Forest har köpt teknikföretaget Oryx Simulations, som utvecklar simulatorer för bland annat skogs- och entreprenadbranschen.

Oryx Simulations har haft mycket med sin nya ägare Komatsu Forest att göra under årens lopp, teknikföretaget startade på 1990-talet som ett projekt mellan just Komatsu Forest och Umeå Universitet.

Orys Simulations utvecklar simulatorer, till exempel för skogs- och entreprenadmaskiner, Komatsu Forest har varit ett av företagets kunder, Oryx simulatorer har använts av Komatsus kunder över hela världen och den 10 april köpte Komatsu Forest företaget.

– Oryx Simulations är ett mycket intressant bolag som vi har haft möjligheten att följa under många år. De är ett teknikföretag i framkant inom sin bransch och de simulatorer de utvecklar har fått mycket bra respons av användarna på grund av den realistiska grafiken i simuleringarna. Utbildning underlättas väsentligt med hjälp av dessa simulatorer och vi ser att Oryx Simulations har stor potential att växa, säger Annelie Persson, pressansvarig på Komatsu Forest, i ett pressmeddelande.

Att Komatsu Forest tar över som ägare ska uppges inte innebära några förändringar varken för verksamheten, personalen eller kunderna.

Det är otroligt roligt att få den här bekräftelsen, att en stor kund uppmärksammar vår teknologi och vill äga oss, säger Rami Morssy, vd på Oryx, i pressmeddelandet.

Oryx Simulations grundare och delägare Derny Häggström kommer att lämna bolaget i samband med förvärvet, men ska, enligt pressmeddelandet, fortsatt stödja bolaget till exempel när det gäller marknadsföring och försäljning.

Mer läsning finns: 2014 kunde Leveranstidningen Entreprenad berättar om hur Oryx tog fram världens första rivningssimulator.

Samma år skrev vi om simulatorns betydelse för utbildning av maskinförare. 

Redan 2007 skrev vi om hur Oryx utvecklade den första grävmaskinsimulatorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093