23948sdkhjf

Komatsu och Manitou får nytt hem i Stockholm

Både Scantruck och Söderberg & Haak kommer att utrusta maskiner i Stockholm framöver, service är en framgångsfaktor tror företagen som nu sätter gemensamt bo i landets mest expansiva marknad.

Rosersberg. Den 4-5 maj är det inflyttningsfest för Söderberg & Haak, Komatsus svenska generalagent, och Scantruck, som är återförsäljare för bland annat Manitou. De två bolagen bjuder då in till öppet hus till sin nya gemensamma anläggning i Rosersberg norr om Stockholm.

Leveranstidningen Entreprenad var på plats när Scantrucks business manager för Sverige, Anker Lemvig, och Söderberg & Haaks nya försäljningschef för Stockholm, Kjell Forsén, gemensamt klippte bandet till den 3 000 kvadratmeter och helt nybyggda anläggningen.

– Det blir en vinst för båda bolagen, tillsammans kan vi dra fler kunder, säger Anker Lemvig.

– 20 procent av marknaden finns i den här regionen, det är en ansenlig del och det är bra att vi nu har en anläggning vi kan vara stolta över, säger Daniel Forsén.

Scantruck och Söderberg & Haak är knappast främlingar för varandra, I Danmark är det Scantruck som hanterar Komatsu och företagen har goda relationer. Att sätta bo tillsammans är därför en bra idé, förklarar Anker Lemvig.

– Det är en bra kombination, vi kommer att lyfta varandra.

Söderberg & Haak gläds särskilt åt att få en rejäl bas i Mälardalen.

– När vi tog över Komatsuagenturen för två år sedan var det ett av de första besluten vi tog – att etablera oss i Stockholm. Nu har vi en ändamålsenlig anläggning med både verkstad, försäljning, reservdelar och en slangverkstad, säger Söderberg & Haaks vd Hans Ripa.

Båda företagen satsar stort inte minst på sina nya verkstäder, Söderberg & Haak hoppas kunna anställa flera mekaniker och Scantruck har liknande planer.

Förstärkningen behövs eftersom båda företagen kommer att göra sina maskiner leveransklara på plats i Roserberg.

För Scantrucks del innebär det att företaget för första gången kommer att kunna utrusta sina maskiner i Sverige.

– Tidigare har vi utrustat alla maskiner i Danmark, nu kommer vi att kunna göra det här säger Anker Lemvig.

Söderberg & Haak ser också stora fördelar i att kunna utrusta maskinerna i Stockholm.

– Det är oerhört viktigt, nu utrustas maskinerna i Kungälv, när vi kan utrusta dem här kan kunderna delta på ett bättre sätt, det blir också kortare leveranstider, säger Kjell Forsén.

Mer om detta kommer framöver i Leveranstidningen Entreprenad och på entreprenad.com.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078