23948sdkhjf

Precisionsgrävning i Paris

Tiltrotatorn fortsätter att erövra världen, SMP Parts utvecklar därför sina enklare produkter och förklarar att marknaden mognar även utanför Norden. – På sikt kommer även de att vilja ha mer avancerade produkter.

Paris. Sverige är minst sagt starka på tiltrotatorsidan och när det var dags för storslagen maskinmässa i Paris fanns flera svenska fabrikat på plats.

Ett av dem var SMP Parts, som anpassat sin monter för den europeiska publiken.De riktigt vassa tiltrotatorerna fick en lite mer undanskymd placering, i stället lyfte företaget fram att de enklare systemen nu försetts med rotationsgivare, det ska därmed bli möjligt att använda GPS via till exempel Leica, Novatron eller andra leverantörer.

– Det blir mer precisionsgrävning med GPS, säger Dennis Håkansson, teknisk support på SMP Parts.

Givarna sätts på till exempel fyrslangssystemen, en produktgrupp som är rätt populär i Europa, om man med Europa då undantar Sverige och dess grannländer.

– I Sverige är kunderna mer intresserade av mer avancerade produkter, det är en mer mogen marknad, säger Hans Hanses, vd på SMP Parts.

SMP Parts mer avancerade produkter är nummer ett på hemmaplan, att övriga Europa nu vill ha rotationsgivare är dock ett tecken på att även den marknaden utvecklats, konstaterar Hans Hanses.

– På sikt kommer även de att vilja ha mer avancerade produkter, det märks också på maskintillverkarna, på sikt kommer vi att få mer och mer förberett redan från fabrik – man köper en maskin, sedan är det bara att hänga på en tiltrotator.

Många länder i Europa har tagit tiltrotatorn till sig, i länder som Holland, Tyskland, Belgien och Frankrike är produkten etablerad, förklarar Hans Hanses.

– Det växer hela tiden, inte minst i den här högkonjunkturen.

Det finns dock en del vita fläckar också, detta innebär både en utmaning och en enorm potential för tiltrotatortillverkare som SMP Parts.

– Asien är en jättemarknad, USA likaså och vi tittar en hel del på den amerikanska marknaden, säger Hans Hanses.

SMP Parts har idag återförsäljare över hela Europa och resten av världen väntar och USA kan vara det som ligger närmast till hands för SMP Parts framöver.

– Det kommer, det här en expansiv bransch som kommer att både växa och utvecklas framöver, det blir allt mer digitalisering och GPS och då behövs produkter som våra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109