23948sdkhjf

SMP Parts går med i snabbfästesalliansen

Open Alliance, den öppna snabbfästesalliansen som startades av Rototilt och Steelwrist har fått ännu en fullvärdig medlem.

Steelwrist och Rototilts gemensamma allians startades för att skapa en standard som gör det möjligt att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från alla tillverkare som anslutit sig till standarden, och vara trygga med att dessa är kompatibla med varandra.

Förhoppningen var att få många tillverkare att ansluta sig och bara för några veckor sedan gick till exempel Volvo Construction in som stödmedlem.

Nu meddelar SMP Parts, som tillverkar både tiltrotatorer och snabbfästen, att de går in som fullvärdig medlem i alliansen.

– Standardisering är en viktig del i att förbättra användarvänligheten och öka säkerheten för våra kunder. Genom att bli medlemmar i Open-S Alliance tar vi vårt ansvar i skapandet av en global standard där produktsäkerheten aldrig får kompromissas med, säger Patrik Lindqvist, vd på SMP Parts AB, i ett pressmeddelande.

– På SMP Parts har vi haft ett tydligt mål att vara en av tillverkarna som ingår i Open-S Alliance, just för att det både ökar vår konkurrenskraft och för att det ger slutkunderna fler möjligheter att använda SMP-produkter, säger Mattias Andersson, teknisk chef på SMP Parts AB, i samma pressmeddelande.

– Vi är glada att kunna välkomna SMP Parts som fullvärdig medlem. Vi förväntar att bli fler medlemmar efterhand som standarden växer internationellt, och samtal pågår med fler tillverkare som vill gå med”, säger Stefan Stockhaus, Styrelseordförande i Open-S Alliance.

Open-S Alliance beskrivs som en tillverkaroberoende organisation där tanken är att en gemensam och öppen branschstandard ska öka både säkerheten och effektiviteten ute på arbetsplatserna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.77