23948sdkhjf

Kompakt satsning från Vara

Intermat visade att Merlo har en lång rad av maskinnyheter på väg ut från fabriksgolven. På Svenska Maskinmässan kommer dock Hüllert Maskin att fokusera på dagens storsäljare – exempelvis Allfixaren – och samtidigt slå ett slag för det som komma skall.

Familjen Burge, som står bakom Hüllert Maskin, har varit mycket aktiva i början på året. Bland annat har en majoritetspost förvärvats i Ottosson Truck som har den svenska agenturen för Hyundais gaffeltruckar samtidigt som man bildat ett företag som kan axla rollen som generalagent för de italienska minikranarna från Jekko.

Att huvudsysslan är teleskoplastare står dock fortfarande klart, även om det är med stor nyfikenhet och tillförsikt som företagsgruppen också tar sig an de italienska minikranarna. Dessa passar för övrigt också väl in i det som skulle kunna beskrivas som ett tema för företagets mässatsning – kompaktmaskiner.

På Svenska Maskinmässan kommer många kunder att känna igen sig. Bland annat aviseras etablerade storsäljare som Allfixaren P27.6 och TF38.10 kompletterade med ett urval ur företagets utbud av roterande maskiner.

Behändigt format och den mångsidighet som uppnås av bland annat möjligheten att ta med sig en mängd olika redskap eller verktyg för alla årstider har attraherat åtskilliga köpare under senare år.

På Roto-sidan visas den väl beprövade 30-metaren Roto 40.30MCSS tillsammans med Roto 40.16 som är den senaste generationen av den minsta Roto-modellen och som nyligen introducerades för en bredare publik på årets Intermat.

Som modellbeteckningen visar handlar det om en maskin som lyfter fyra ton med 16 meters maximal lyfthöjd. Den finns också i en version med 18 meters lyfthöjd. De nya Roto-modellerna erbjuds dessutom med tre utrustningsnivåer, där den enklaste varianten i första hand är tänkt för uthyrningsverksamhet. Den mest avancerade är å andra sidan huvudsakligen tänkt för de entreprenörer som kan vara hjälpta av avancerad teknologi i samband med speciellt krävande tillämpningar.

Under våren har det också varit uppstart för verksamheten i Svenska Jekko där huvudsyftet är att som generalagent bereda väg för de italienska minikranarna i Sverige.

Solvallamässan blir något av startskott för Svenska Jekko och vi är väldigt taggade för att få se vad reaktionerna blir från alla besökare. Vi kommer att visa tre modeller från Jekko, varav två redan är kundsålda. Till kranarna kommer vi även att visa upp diverse redskap som går att använda. För användaren underlättas arbetet av att redskapen styrs med hjälp av samma radiokontroll som själva kranen, säger Jakob Burge.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063