23948sdkhjf

Sega stubbar kan klippas

När stubbfräsen inte förslår kan en stubbklipp komma väl till pass, Amas Svenska AB hade en ny modell med sig till mässan, företaget visade också en magnet med tänder och en uppsjö nya spårfräsar.

Sedan Amas började sälja stubbfräsar visade det sig att kunderna behövde mera – alla stubbar går inte att fräsa.

– Stubbar ställer till det, det kostar att lägga dem på deponi och det kan vara svårt att fräsa dem, att lägga dem i en träflis kan skada maskinen som slås sönder, säger Ulf Dolfei, vd på Amas Svenska AB.

På Svenska Maskinmässan visade företaget därför en ny stubbklipp – VTHSC12, för grävmaskiner på 15-25 ton.

Den nya stubbklippen ska kunna böka upp stubben och sedan klippa den i smådelar.

– När man sorterat bort stenen kan man bara elda upp resten, säger Ulf Dolfei.

Amas visade också en ny slags magnet – med tänder.

– Hydrauliska magneter används för att lyfta skrot, ofta är skrotet ”gömt”, det kan ligga betong eller annat ovanpå. Då är det bra med tänder som kan böka upp högen så att magneten kan komma åt, säger Ulf Dolfei.

Den tandade magneten heter Dynaset och lanserades i år.

Företaget lyfte också fram dammkanonen Duztech AX30, som ger en finfördelad dimma och ett antal spårfräsar av märket Simex.

TF50, en rotationsfräs för kontinuerlig rensning ska passa för väggfräsning, det ska gå att fräsa hela arbetsbredden utan kvarvarande klackar i spåret eller att det blir en ofräst yta, lovar Amas Svenska.

RWA500 beskrivs som en självnivellerande spårfräs som alltid ligger plant, den rekommenderas särskilt för så kallad microtrenching och är gjord för att fräsa spår i hårda och kompakta ytor som asfalt, betong och mjukare bergarter.

SpårfräsenT300 är gjord för att sättas på en skidsteer, den har fått transportband så att materialet enkelt ska kunna läggas på en lastbil och rekommenderas speciellt för fiberinstallationer.

Även planfräsen PLC har fått en transportör.

– Med transportbanden blir frässpåren helt rena, säger Ulf Dolfei.

Fräsen ska frontmonteras på en kompaktlastare och är tänkt för uppgifter när fräsmassorna måste bli återvunna eller flyttas.

RS16 är gjord för att räffla vägar, den är självnivellerande och kan till exempel användas för att ta bort vägmarkeringar.

– Oavsett hur fort man kör blir det samma avstånd mellan räfflorna, kommenterar Ulf Dolfei.

Amas Svenska hade förstås sitt vanliga utbud på plats också,  skrotsaxen VTNCI1200 för övrigt fick lite extra uppmärksamhet eftersom den var den som Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon använde för att inviga mässan genom att klippa till från en Volvo hjullastare.

– Det var lite kul, själva saxen är inte ny men den har fått en ny design på käftarna, kommenterar Ulf Dolfei.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11