23948sdkhjf

Hög lastvikt med täckt vagn

En nio meter lång sluten transportvagn ska förenkla logistiken lovar Ivarssons i Metsjö. "Med TP3 Box bygger vi en av de största täckta transportvagnarna som får ta en mycket hög lastvikt."

Företaget lanserar den täckta transportvagnen TP3 Box nu i augusti, tanken är att godset snabbt ska kunna säkras i den nya vagnen som fått ett eget hydraulaggregat som ska göra det möjligt att öppna sidan utan någon tillkoppling av dragenhet.

TP3 Box har en god smidighet, vilket många kommer att uppskatta både för transport av styckegods och industrivaror på inhägnat område och på väg. Då TP3 Box har ett eget hydraulsystem kan dess funktioner användas utan traktor eller liknande tillkopplat, säger Anders Ivarsson, vd på Ivarssons i Metsjö, i ett pressmeddelande.

Ivarssons i Metsjö lyfter också fram att vagnen har kommunicerande kärl på axlarna, något som uppges sprida ut lastvikten och möjliggöra 35 centimeters höjdreglering av ekipaget.

Vagnen har dessutom styrning både på fram- och bakaxeln, vilket uppges leda till att ekipaget blir både smidigt och stabilt även vid häftiga svängar.

– Med TP3 Box bygger vi en av de största täckta transportvagnarna som får ta en mycket hög lastvikt säger Anders Ivarsson.

Vagnen är tillåten för 27 tons totalvikt på väg och nyttolasten på inhägnat område eller i en offroad miljö anges till 27 250 kg. Den tekniska belastningen är 34 500 kg.

TP3 Box är 2,6 meter bred och 98 centimeter hög till lastplanet med 455/40 22,5 hjul. Den totala kubikkapaciteten anges till 69,5 kubikmeter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094