23948sdkhjf

Västligt samarbete om minigrävare i Asien

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Wacker Neuson ska med start första halvåret 2019 leverera John Deere-märkta mini- och kompaktgrävare för Kina, Australien och Sydostasien.

Sedan augusti 2017 har John Deere sålt lantbruksmaskiner från Kramer – ingående i Wacker Neuson-koncernen – i bland annat Europa. Samarbetet omfattar allhjulsstyrda hjullastare, teleskopiska hjullastare och teleskoplastare. Läs mer här.

Nu tas nästa steg i samarbetet mellan de två koncernerna i och med att en del av de mini- och kompaktgrävare som Wacker Neuson i dag tillverkar i kinesiska Pinghu ska förses med John Deeres färger och logotype för försäljning i inledningsvis Kina, Australien och en del länder i Sydostasien. Förhoppningen är att samarbetet ska stärka båda företagens ställning som leverantör av mindre grävare i storleksintervallet 1,7-7,5 ton.

De aktuella smågrävarna har utvecklats av Wacker Neuson speciellt för de asiatiska marknaderna som utvecklas positivt, men där Asien och Oceanien inte utgjorde mer än cirka tre procent av företagets försäljning under 2017. Företagsledningen räknar dock med att regionen utvecklas till en nyckelmarknad inom några få år. Bedömningen är att försäljningen kommer att gynnas om maskinerna säljs och servas via John Deeres befintliga och växande nät av återförsäljare runt om i Asien och Oceanien. Wacker Neusons övriga program av lätt och kompakt utrustning kommer som tidigare att marknadsföras och säljas via företagets befintliga nätverk.

Vi betraktar John Deere som en värderad partner och har redan ett fruktbart samarbete på lantbrukssidan. Genom att på det här sättet bredda vårt försäljningsnät räknar vi med att kunna dra bättre nytta av den tillverkningskapacitet som finns i vår nya kinesiska fabrik, säger Martin Lehner, vd i Wacker Neuson.

Företaget har varit verksamt i regionen i decennier genom sin lätta utrustning. 2013 levererades de första minigrävarna till Kina från fabriken i österrikiska Linz. Etableringen i Pinghu kan ses som ett tecken på den strategiska betydelse Kina bedöms få för Wacker Neuson och är ett viktigt steg på vägen till tillväxt i regionen.

I den ambitionen har onekligen John Deere en nyckelposition. Och kärleken är besvarad.

Med Wacker Neuson träder vi in i ett strategiskt samarbete med en erfaren och framstående tillverkare av mini- och kompaktgrävare. Deras produkter ska hjälpa oss att ta nya marknadsandelar i regionen, säger David Thorne, senior vice marknads- och försäljningschef för John Deere Construction & Forestry.

Samarbetet omfattar inledningsvis fyra modeller och sträcker sig fem år framåt i tiden, med möjlighet att förlänga i etapper om ytterligare fem år. De första maskinerna ska, enligt nuvarande planer, levereras under första halvåret 2019.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Reportage
Avancerad pålning för Sveriges första AC Marriott-hotel

Ibland är det trångt på riktigt – järnvägen dundrar förbi bara några meter från bygget och hela tomten går åt när Constrera bygger hotell tillsammans med Vi Invest i Solna.

Klarsignal för nya E10

Peab asfalterar i Olofström

Hon blir Wästbyggs nya Stockholmschef

Klockan tickar för Bergnäsbron

Nyhetsbrev

Hon ska leda PE:s satsning på infrastruktur

Arkiv

Biodrivmedel backade 2018

Stockholm vill införa avgifter

Stockholms stad efterlyser bättre samordning när det ska grävas och vill därför införa avgifter för ”trafikstörande” arbeten. "Det måste till någon form av incitament."

1

Komatsu nästan ikapp Caterpillar

Världsmarknaden för entreprenadmaskiner fortsatte växa även under 2018. I varje fall för de 50 största tillverkarna. Det visar statistik som sammanställts av den brittiska informationskoncernen KHL Group. Mer anmärkningsvärt är att Komatsu snabbt närmar sig Caterpillar i storlek.

Veckans mest lästa!

Komatsu i olika varationer, veteranen som trivs i sin maskin och så sommar på vintern i Finland. Med mera! Det här klickades mest vecka 20!

Stavdal vill minska klimatpåverkan

Ökad användning av elektricitet är en av de viktigaste pusselbitarna när Stavdal nu höjer ambitionen att begränsa miljöutsläppen. I satsningen ingår bland annat fler eldrivna liftar samt ökad användning av miljöanpassad elektricitet i lokalerna.

De utökar med Slangexpress på två hjul

Volvo och Lego ställer ut framtidens maskiner

Självkörande och fossilfria fordon och maskiner finns redan. Men begränsningarna för hur entreprenadmaskiner konstrueras och utformas i framtiden tycks hela tiden flyttas framåt. Idéerna är många, vilket framgår av ett projekt Volvo CE driver med Lego Technic.

Maskinexpo 2019
”Bra blandning med något för alla”

Efter ett års uppehåll slår Maskinexpo åter igen upp portarna på Stoxa 23-25 maj. Bra variation i montrarna utlovas bland de i skrivande stund cirka 210 utställande företagen.

Samarbetsavtal kring termisk förbränning

NCC lägger ner Loop industries

Den hyllade startupen saknar stöd av investerare.

Göteborg lockar dansk mätkonsult

De expansiva planer som finns för Göteborgsområdet de kommande åren lockar det danska mätkonsultföretaget LE34 som därför öppnat en ny avdelning i Kungsbacka.

1

Byggarbetsgivarnas nya ordförande ser behov av viss kursändring

Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne har utsetts till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier och identifierar omedelbart digitalisering och hållbarhet som nyckelområden inför framtiden.

Bauma 2019
Case satsar på gas i maskinerna

Dieseln är på väg ut även för Case, CNH hoppar dock inte på elektrifieringståget – de vill driva maskinerna med flytande gas och det ska inte ta mer än 1-2 år att förverkliga visionen.

Besqab jobbar vidare med Cramo

Innovationspris till digital snöröjning

Nött väg förstärks

Debatt: Standarder är kanonbra – alla borde ha en egen

Vårens Bauma visade att tiltrotatorer och symmetriska snabbfästen får ett allt starkare fäste internationellt. Under tiden förs i Sverige en infekterad debatt om standarder. Här går Steelwrists vd Stefan Stockhaus till angrepp mot Oilquick som han anser försöker låsa in kunderna i sin egen lösning.

Självkörande traktorer röjer snö på finsk flygplats

Självkörande traktorer med avancerad teknik, väl anpassade däck och miljöanpassat bränsle har testats med gott resultat vid snöröjning på EU:s nordligaste flygplats i vinter.

Maskinexpo 2019
Litet verk med stora funktioner

Ledare: Vårbudget utan svar

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Maskinexpo 2019
Enkel saltspridning utlovas

Ny hållbarhetschef på Svevia

Maskinexpo 2019
Värme som lossar skruven

Maskinexpo 2019
Extraljus i fokus

Maskinexpo 2019
Avdragare sparar en persons jobb

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Uppländskt uppdrag för Peab

Förtätning i Umeå

Växjö nästa för Hydroscand

Se alla Företagens egna nyheter

HBA Solutions - Kundunika lösningar

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Uddevalla 22-23 maj 2019

Färdstrålkastare med värmelins

Metsos roadshow i norra Sverige

Självsugande centrifugalpump för industrier

Rött och vitt positionsljus

Laddbar LED arbetslampa

SENA Hörselskydd

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Uddevalla 22-23 maj 2019

Lazer extraljus - Toyota monteringskit

Nya Commando™DC300Ri: En smidig och smart topphammarrigg från Sandvik

Buntband med ståltunga

LED arbetsljus - tål tuffa tag

Stöldskydd för traktor och maskin

Saltängen fortsätter hjälpa bygg-Sverige

Batteriladdare PRO 12V/30A

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Laddbar arbetslampa LED MAXFLEX

Drivaxel till Porsche Boxster S

Logistikbyggnad i Brunna

Tärnö - Varningsljusramp 944 mm

Direct Vision Standard (DVS) – Säkerhet för ”osynliga” cyklister och trafik...

Friktionsnedsättande silikonspray

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Gävle 8-...

Inverter 12V 1000W

Sänd till en kollega

0.252