23948sdkhjf

Västligt samarbete om minigrävare i Asien

Wacker Neuson ska med start första halvåret 2019 leverera John Deere-märkta mini- och kompaktgrävare för Kina, Australien och Sydostasien.

Sedan augusti 2017 har John Deere sålt lantbruksmaskiner från Kramer – ingående i Wacker Neuson-koncernen – i bland annat Europa. Samarbetet omfattar allhjulsstyrda hjullastare, teleskopiska hjullastare och teleskoplastare. Läs mer här.

Nu tas nästa steg i samarbetet mellan de två koncernerna i och med att en del av de mini- och kompaktgrävare som Wacker Neuson i dag tillverkar i kinesiska Pinghu ska förses med John Deeres färger och logotype för försäljning i inledningsvis Kina, Australien och en del länder i Sydostasien. Förhoppningen är att samarbetet ska stärka båda företagens ställning som leverantör av mindre grävare i storleksintervallet 1,7-7,5 ton.

De aktuella smågrävarna har utvecklats av Wacker Neuson speciellt för de asiatiska marknaderna som utvecklas positivt, men där Asien och Oceanien inte utgjorde mer än cirka tre procent av företagets försäljning under 2017. Företagsledningen räknar dock med att regionen utvecklas till en nyckelmarknad inom några få år. Bedömningen är att försäljningen kommer att gynnas om maskinerna säljs och servas via John Deeres befintliga och växande nät av återförsäljare runt om i Asien och Oceanien. Wacker Neusons övriga program av lätt och kompakt utrustning kommer som tidigare att marknadsföras och säljas via företagets befintliga nätverk.

Vi betraktar John Deere som en värderad partner och har redan ett fruktbart samarbete på lantbrukssidan. Genom att på det här sättet bredda vårt försäljningsnät räknar vi med att kunna dra bättre nytta av den tillverkningskapacitet som finns i vår nya kinesiska fabrik, säger Martin Lehner, vd i Wacker Neuson.

Företaget har varit verksamt i regionen i decennier genom sin lätta utrustning. 2013 levererades de första minigrävarna till Kina från fabriken i österrikiska Linz. Etableringen i Pinghu kan ses som ett tecken på den strategiska betydelse Kina bedöms få för Wacker Neuson och är ett viktigt steg på vägen till tillväxt i regionen.

I den ambitionen har onekligen John Deere en nyckelposition. Och kärleken är besvarad.

Med Wacker Neuson träder vi in i ett strategiskt samarbete med en erfaren och framstående tillverkare av mini- och kompaktgrävare. Deras produkter ska hjälpa oss att ta nya marknadsandelar i regionen, säger David Thorne, senior vice marknads- och försäljningschef för John Deere Construction & Forestry.

Samarbetet omfattar inledningsvis fyra modeller och sträcker sig fem år framåt i tiden, med möjlighet att förlänga i etapper om ytterligare fem år. De första maskinerna ska, enligt nuvarande planer, levereras under första halvåret 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172