23948sdkhjf

Full kraft med två elmotorer

Trejon lanserar en helt eldriven kompaktlastare –Trejon Flexitrac Ion är nya i företagets Flexitrac 11-serie.

Trejon Flexitrac Ion är Trejons första helt eldrivna kompaktlastare. Nyheten premiärvisas på Elmia Lantbruk och Trejon utlovar en tyst och utsläppsfri körning med en mångsidig och långlivad maskin.

De eldrivna kompaktlastarna har  två elmotorer, en är inbyggd i drivsystemet vilket utlovas innebära hög prestanda samt dragkraft, den andra genererar kraften till hydrauliken.

Enligt Trejon ska systemet med två separata motorer garantera full kraft i hydraulik och drift var för sig så väl som samtidigt.

Företaget uppger att de eldrivna maskinerna lämpar sig särskilt för arbete i miljöer känsliga för buller och utsläpp, de ska kunna köras både utomhus och inomhus och avsaknaden av en förbränningsmotor utlovas  leda till lågt underhållsbehov, låg driftskostnad och en lång livslängd.

Modellbeteckningen 1130 och 1140 beskriver dels vilken modellserie kompaktlastaren kommer ifrån, dels  modellens batterikapacitet. Maskinerna är utrustade med antingen ett pb300Ah eller ett 400Ah Litium-jonbatteri.

Enligt Trejon kännetecknas Flexitrac av riklig standardutrustning, smidighet, stabilitet och hög lyftkraft. Företaget utlovar också ett brett redskapsutbud och beskriver maskinen som mångsidig.

–  Målsättningen har varit att presentera en eldriven kompaktlastare med en generös standardutrustning likt övriga modeller inom Trejon Flexitrac. Att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ där lång körtid och hög batterieffekt har varit viktiga krav och det har vi nu lyckats uppnå med Trejon Flexitrac Ion, säger Henrik Johansson, vd på Trejon, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078