23948sdkhjf

Hårt tryck inför Bauma China

Mer än 3 300 utställare från 40 länder är inbokade till Bauma China i Shanghai 27-30 november.

Med en lista som, en knapp månad innan mässan öppnar, omfattar ungefär 300 fler utställare än senast det begav sig, 2016, pekar det mesta på nytt utställarrekord. Inhemska tillverkare dominerar förstås utställarlistan. Av de 2 953 utställare som deltog 2016 kom ungefär 70 procent från Kina.

Samtidigt hoppas arrangörerna, med tanke på den just nu stekheta kinesiska hemmamarknaden, på att mässan ska locka till sig runt 200 000 besökare, även det ett nytt rekord.

Stefan Rummel, vd för Münchenmässan, konstaterar att den kinesiska marknaden är mycket välmående för tillfället, med bra fart inom såväl konventionell byggindustri som inom gruv- och infrastruktursegmenten. Det bidrar till en positiv tendens inför Shanghaimässan, en tendens som han räknar med ska hålla i sig även in i 2019.

Inte minst kan han glädjas åt att stora tillverkare som Volvo och Komatsu nu åter igen får sällskap av Caterpillar på mässområdet. Den amerikanska maskingiganten gör därmed comeback på en scen där företaget inte deltagit sedan 2012.

Vi står inför en helt ny era med många utmaningar inom bland annat artificiell intelligens, hållbarhet, återvinning, självkörande maskiner och fjärrkontroll. Lösningarna finns på Bauma China, säger Stefan Rummel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094