23948sdkhjf

Indisk däckjätte satsar i USA

När BKT planerar för sin första fabrik utanför Indien riktas blickarna mot USA.

Balkrishna Industries, BKT, säljer i dag sina off highway-däck i 160 länder, Fokus ligger på Europa som lär svälja drygt halva den omsättning som genereras i företagets fem fabriker på den indiska hemmaplanen. När företaget nu för första gången väljer att etablera en produktionsanläggning utanför Indien riktas dock inte blickarna mot Europa utan mot Nordamerika. Anledningen är helt enkelt stora förväntningar om en kraftig tillväxt och förhoppningar om väsentliga säljframgångar i framtiden.

Tanken är därför att etablera ett helägt dotterbolag i USA som får uppdraget att skapa en produktionsanläggning med kapacitet att tillverka cirka 20 000 ton däck per år inom hela segmentet för off road-däck. Bedömningen är att en investering på i storleksordningen 100 miljoner US-dollar ska vara tillräckligt för en fabrik som klarar hela efterfrågan från den amerikanska regionen medan övriga världen sköts från Indien.

För närvarande pågår jakten på en lämplig plats för etableringen. Enligt tidtabellen ska platsen ha fastställts innan årets slut för att möjliggöra förvärv under första kvartalet 2019. I och med det ska hela projektet kunna vara avslutat 31 mars 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.059