23948sdkhjf

Byggbolag ska hålla nollan

”Att delta i organisationen Håll Nollans viktiga arbete med att förebygga olyckor på byggarbetsplatserna är av stor strategisk vikt för oss som bolag.”

BTH Bygg har gått med i samverkansorganisationen Håll Nollan.

Medlemmarna i ”Håll nollan” ska samverka för noll olyckor i byggbranschen, tanken är att aktörerna ska dela med sig av sina erfarenheter, lära av varandra och skapa förutsättningar för föränding.

– Cirka 300 000 människor arbetar idag i  byggbranschen och mellan 1 500 och 2 000 skadas allvarligt varje år. Till och med oktober i år var det nio personer som mist sitt liv på en byggarbetsplats i Sverige, det är alldeles för många. För den som drabbas, för deras familjer och för alla arbetskollegor, blir ingenting som förr igen. På BTH Bygg vill vi medverka till att göra branschen till en säkrare arbetsplats, säger Johanna Jansson, KMA-ansvarig på BTH Bygg, i ett pressmeddelandet.

Visionen är att ingen ska skada sig på företagets byggarbetsplatser.

– Det proaktiva säkerhetsarbetet är helt centralt för att branschen ska utvecklas och motsvara framtidens krav. Att delta i organisationen Håll Nollans viktiga arbete med att förebygga olyckor på byggarbetsplatserna är av stor strategisk vikt för oss som bolag, säger Claes Holmberg, vd på BTH Bygg i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109