23948sdkhjf

Ökad produktion av holländska däck

Kraftigt ökad efterfrågan gör att holländska däcktillverkaren Magna Tyres nu fördubblar sin produktionskapacitet.

Sedan det första däcket såldes 2006 har holländska Magna Tyres efter hand breddat sitt utbud av däck till att passa flertalet typer av arbetsmaskiner. Samtidigt har den internationella expansionen gått snabbt – tolv egna etableringar finns utplacerade runt om i världen och företagets däck ska rulla i mer än 130 länder.

Efterfrågan har ökat snabbt och företagsledningen räknar med fortsatt försäljningsökning, i varje fall nästa år – men troligtvis under ytterligare några år. Målsättningen är i varje fall uttalad: att vara den snabbast växande tillverkaren av däck avsedda för arbetsmaskiner.

För att möta det förväntat ökade behovet görs en storsatsning i fabriken i Hardenberg, vilket ska leda till fördubblad produktion och möjliggöra en rejäl ökning av marknadsandelarna globalt.

Ytterligare en faktor som lyfts fram är förväntningar om stora problem för främst de kinesiska däcktillverkarna som på grund av bland annat skyddstullar kan få sin konkurrenskraft nedsatt på viktiga marknader som Nordamerika, Brasilien och Turkiet.

Företaget har även gjort vissa försök att etablera sig i Sverige. Bland annat genom deltagande på förra årets Load up North då företagets marknadschef Edwin Muilwijk träffade Leveranstidningen Entreprenads utsända. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063