23948sdkhjf

Julklapp med sikte på framtiden

Svenska byggföretagets julklapp till personalen – en skolutbyggnad i Tanzania.

I stället för julklappar till medarbetare skänker NCC i år en miljon kronor till organisationen Ingenjörer utan gränser. Pengarna är öronmärkta för utbyggnaden av en skola i Karagwe-distriktet i Tanzania. Därmed kan skolans utbildningsprogram förlängas med två år, vilket ger eleverna behörighet till universitetsstudier.

Denna julgåva innebär att vi tillsammans med vår samarbetspartner i Tanzania kan ta stora och avgörande steg för att förbättra utbildningssituationen i Karagwe, säger Caroline Bastholm, generalsekreterare för den ideella organisationen Ingenjörer utan gränser.

Organisationen arbetar bland annat med utvecklingsprojekt runt om i världen för att sprida kunskap och leverera hållbara lösningar. Projekten genomförs av volontärer tillsammans med lokala leverantörer och lokala samarbetspartners.

Med hjälp av donationen kan en skola kompletteras med fler klassrum, laborations- och sovsalar. Nya vattentankar ger tillgång till dricksvatten och vatten för renhållning, matlagning samt bevattning av grödor för mellan 3 500 och 4 000 elever och lärare i området.

Vi riktar årets juldonation till ett projekt som konkret bidrar till tillgång till expertis och utbildning som vi i de nordiska länderna ofta tar för given, säger NCC:s koncernchef Tomas Carlsson.

NCC kommer även att titta på hur företagets medarbetare kan bidra i projektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141