23948sdkhjf

Ramudden köper del av NCC

Ramuddens shoppingrunda fortsätter. Senaste förvärvet är NCC:s verksamhet inom trafiksäkerhetslösningar.

Efter ett ekonomiskt svagt tredje kvartal meddelade NCC att divisionen för vägservice och vissa delar av affärsområdet Industry skulle avyttras eller avvecklas.

Ramudden vilade inte på hanen utan högg snabbt när tillfället gavs. Företaget förvärvar den verksamhet inom trafiksäkerhetslösningar som samlats under varumärket Via Safe Sweden och omsätter cirka 100 miljoner kronor med ungefär 60 anställda. I överenskommelsen ingår också ett ramavtal som innebär att den nya ägaren kommer att fortsätta att leverera tjänster till NCC.

När NCC för ett par månader sedan avslöjade planerna på att sälja divisionen Road Services sades att försäljningen kunde genomföras i delar eller omfatta hela verksamheten.

Läs mer om försäljningsplanerna här.

Försäljningen av Via Safe Sweden har hanterats i en separat försäljningsprocess och intresset för verksamheten har, enligt säljaren, varit stort med flera potentiella industriella köpare.

Det finns dock klara förhoppningar om att den nya miljön är helt rätt för den avyttrade verksamheten.

Ramudden är en solid ägare för Via Safe Sweden som har kapacitet och resurser att driva och utveckla verksamheten, säger Harri Savolainen, inköpschef på NCC.

Även Ramudden, som sedan länge är något av specialister på lösningar för trafiksäkerhet ser på framtiden med tillförsikt.

Vi välkomnar medarbetarna i ViaSafe Sweden till Ramudden och ser fram emot att utveckla ViaSafes trafiksäkerhetslösningar, säger företagets vd Hans-Olov Blom.

Förvärvet är Ramuddens andra på kort tid inom trafiksäkerhet – för ett par veckor sedan förvärvades norska Trafiksystemer. Läs mer här.

För NCC fortsätter avyttringsprocessen för Road Services som planerat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078