23948sdkhjf

Wacker Neuson storsatsar i Kina

Lagom till att julaftonens flitiga tomtenissar i sin verkstad rusar in i de svenska hushållen via teven invigde Wacker Neuson sin nya fabrik i Pinghu, nära Shanghai.

För ett par år sedan klargjorde företagsledningen att Kina var en av Wacker Neusons högst prioriterade marknader. Erfarenheterna efter ungefär 20 års närvaro i landet var att potentialen för tillväxt var hög, i synnerhet inom segmenten minigrävare och byggmaskiner.

Nyligen kunde så den nya etableringen i Pinghu öppnas, strategiskt placerad mellan Shanghai och Hangzhou och med nära anslutning till väl etablerad infrastruktur.

På en sammanlagd yta på cirka 135 000 kvadratmeter med 30 000 kvadratmeter byggnadsyta inryms nu fabrik, ett forskningscentrum liksom lokaler för bland annat utbildning, logistik och administration.

Vår närvaro här gör det möjligt för oss att möta marknadsbehoven effektivare än tidigare och göra det lättare att skräddarsy lösningar för den lokala marknaden, säger David Wei, chef för företagets kinesiska verksamhet.

De produkter som tillverkas i fabriken kommer att distribueras via det nätverk som företaget byggt upp i landet under mer än 20 år. Avsikten är att dessutom utveckla nätverket ytterligare.

Ytterligare ett led i den kinesiska satsningen är att företaget, med start första halvåret 2019, ska leverera John Deere-märkta mini- och kompaktgrävare i storlekar från 1,7 till 7,5 ton för Kina, Australien och Sydostasien tillverkade i den nya fabriken.

Läs mer om samarbetet här.

Wacker Neusons vd Martin Lehner är övertygad om att satsningen på Kina kommer att gagna företaget i framtiden.

Ökat behov av förbättrad infrastruktur, utbyggnad och modernisering av vägar och järnvägar visar tillsammans med ett ökat fokus på miljöanpassade maskiner som är mer produktiva och tystare än föregångarna att vi har fattat ett klokt beslut. Öppnandet av Pinghufabriken är ett viktigt steg för oss som ligger helt rätt i tiden, säger Martin Lehner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094