23948sdkhjf

Frankrike nästa för Steelwrist

Steelwrists internationella expansion fortsätter nu med etableringen av ett eget bolag strax utanför Paris.

För de svenska tillverkarna av tiltrotatorer är Frankrike av stort intresse. Allt fler franska maskinentreprenörer upptäcker fördelarna med redskapet och marknadsutvecklingen ser mycket lovande ut.

Rototilt etablerade ett nytt nationellt huvudkontor i Frankrike så sent som i slutet av förra året, Engcon grundade ett franskt bolag 2013. Nu tar Steelwrist klivet och startar ett dotterbolag efter att ha haft egen representation i landet under några år.

Vi är mycket nöjda med att ta detta viktiga steg för att utöka vår organisation. Genom att etablera ett bolag kommer vi närmare kunderna i regionen och kan ta hand om dem på ett mer direkt och noggrant sätt. Vi ser fram emot att fortsätta växa och expandera i Frankrike, säger Nicolas Proust, Country Manager för Frankrike.

Nyetableringen görs i Massy, en av Paris södra förorter, i nära anslutning till bland annat en järnvägsstation.

Steelwrist är inne i en expansiv fas och företagets vd Stefan Stockhaus betonar vikten av att ha egen bemanning i de länder som betraktas vara av strategisk betydelse. Exempelvis inleddes verksamhet i Japan och Italien under förra året.

Det är enklare att komma igång genom att sluta ett avtal med en importör. Det är betydligt jobbigare att ta sig in med hjälp av en egen organisation, men betydligt säkrare. Framför allt kan vår egen organisation koncentrera sig helt på våra produkter, lära sig tekniken och verkligen arbeta för goda marknadskontakter, korta leveranstider och bra service, sade Stefan Stockhaus, när Leveranstidningen Entreprenad träffade honom i slutet av förra året.

Och strategin tycks fungera. Strax före jul klassade Dagens Industri för andra året i rad Steelwrist som gasell, det vill säga ett av de företag som växer snabbast i Sverige med god ekonomi.

Läs mer här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204