23948sdkhjf

130 hyreslägenheter i Västra Frölunda

Kontraktet är värt 273 miljoner kronor.

Den andra etappen på Mandolingatan ska utföras som en totalentreprenad. Projektet ingår i BoStad2021 och Framtiden Byggutveckling har gett Veidekke uppdraget att bygga  130 hyreslägenheter.

– Veidekke är ny som entreprenör hos oss och vi ser fram emot att arbeta med dem i ett upplägg där vi gemensamt skapar ett kostnadseffektivt projekt,   säger Anna Runesson, projektledare på Framtiden Byggutveckling, i ett pressmeddelande.

Fyra nya flerbostadshus ska rymma de 130 lägenheterna samt två verksamhetslokaler i entréplan. Ett parkeringsgarage i sju våningar ovan mark ska också byggas i kvarteret.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Framtiden Byggutveckling valde oss för uppdraget och att de uppskattar vårt involverande arbetssätt för bästa samverkan,   säger Mattias Bylerius, arbetschef på Veidekke Bygg Väst, i pressmeddelandet.

Mandolingatan är ett projekt i satsningen BoStad2021 som syftar till att få  fram 7 000 extra bostäder till 2021, ett projekt i samverkan mellan Göteborgs Stad, kommunala, privata och kooperativa byggaktörer.

Byggstarten ska ske våren 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125