23948sdkhjf

Ett steg framåt för Komatsu Forest

Komatsu Forest är ett steg närmare sin nya fabrik i Umeå.

Skogsmaskintillverkaren Komatsu Forest har stora planer i Umeå, företaget vill lägga flera hundra miljoner kronor på att öka produktionen och bygga en ny anläggning, ett initiativ som fått många glada tillrop, till exempel kommer Tillväxtverket att bidra med 56 miljoner kronor till bygget.

Det återstår dock en del innan skopan kan sättas i backen. Komatsu Forest är dock ett steg närmare byggstart sedan byggnadsnämnden godkänt en detaljplan som innebär att Klockarbäckens industriområde kan utökas med 30 hektar – ett område som till stor del skulle upptas av Komatsus nya anläggning.

– Komatsu Forests planerade anläggning är en av deras största satsningar någonsin och en av de större industriella investeringar som görs i Sverige just nu, säger Mikael Berglund, byggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Frågan är dock inte helt avgjord, även kommunfullmäktige måste tycka till om detaljplanen eftersom den inte helt följer översiktsplanens bestämmelser, det handlar bland annat om ett utpekat vägreservat för en ny anslutning mellan Kullavägen och E12.

En del av vägreservatet kommer att planläggas för industriområde, enligt byggnadsnämnden finns det dock skäl för denna avvikelse, och vägen ska kunna dras på ett annat ställe.

– Det här är en stor investering i regionen som kommer att bidra till ytterligare arbetstillfällen under hela byggprojektet. Vi har redan idag en stark skogsteknisk position och det här bidrar till att stärka den positionen ytterligare, säger Ulrik Berg, vice ordförande i byggnadsnämnden, i pressmeddelandet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11