23948sdkhjf

Ditch Witch i nya händer

Charles Machine Works, med Ditch Witch som starkaste varumärke, köps av Toro, som bland annat är stor leverantör till grönytesektorn.

Toro är en global leverantör av främst maskiner och utrustning för bland annat anläggning och skötsel av grönytor, men också av bevattningslösningar och utomhusbelysning. Nu kompletterar företaget sin verksamhet med utrustning även för arbete under jord, exempelvis installationer under mark – inte minst styrd borrning. Det sker genom förvärvet av Charles Machine Works, en koncern som bland annat omfattar starka varumärken som Ditch Witch, Hammerhead och American Augers – allt till en kostnad som anges till 700 miljoner US-dollar, motsvarande cirka 6,5 miljarder kronor.

Genom förvärvet breddar vi vårt erbjudande inom ett närliggande område som vi känner väl genom vår tidigare bygginriktade verksamhet och på en attraktiv marknad med stor tillväxtpotential på grund av både åldrande befintlig infrastruktur och den nya infrastruktur som behöver anläggas för att möta kraven från nästa teknikgeneration som 5G, säger Toros vd och styrelseordförande Richard M Olson.

Förvärvet kräver godkännande från berörda konkurrensmyndigheter, något som förväntas ske före halvårsskiftet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.393