23948sdkhjf

Tillökning i Wedafamiljen

Atlas Copco utökar sin Weda-portfölj med elektriska dränkbara pumpar, bland annat med en ny serie för slurryapplikationer.

Weda-portföljen omfattar nu tre serier: D-serien för avvattning, S-serien för slam och den helt nya L-serien som med de största öppningarna utlovas klara hantering av halvflytande slurryblandningar med de mest svårhanterliga fasta ämnena, exempelvis fina partiklar av gödsel, cement eller kol.

Efter de senaste kompletteringarna beskriver tillverkaren programmet som heltäckande. Utöver slurrymodellerna har en ny modell tillförts D-serien medan S-serien fått två nytillskott. Dessutom menar företaget att det blir lättare att välja rätt pump från det utökade utbudet eftersom alla modeller nu klassificeras efter användning och typ av vätska de hanterar.

De mest kraftfulla pumparna ska kunna hantera vatten med en specifik vikt upp till 1 700 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen med upp till 60 miillimeters diameter.

Jämfört med de äldre modellerna utlovas optimerade prestanda samtidigt som de nya pumparna ska vara lättare och tätare. Kunden utlovas även ökad elektrisk säkerhet och enklare installation.

Weda-pumparna kan hantera flödeshastigheter på upp till 16 500 liter per minut med märkeffekter upp till 54 kilowatt, lovar Atlas Copcos produktchef Hrishi Kulkarni.

Alla pumpar i D- och S-serierna finns med så kallade Weda+-funktioner, bland annat skydd mot fasfel, rotationskontroll, termobrytare och 20 meter kabel med fasbytare för alla trefaspumpar. Weda+-funktionerna finns även som tillval för L-serien.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063