23948sdkhjf

Miljardprojekt i Luleå

NCC får kontrakt när ytterligare sju VA-etapper dras igång.

Luleå växer och stadens VA-system måste hänga med i utvecklingen. Projektet Östra länken startades därför 2014 och nu är det dags för nästa fas – staden lägger en miljard kronor fram till 2026 på en fortsättning indelad i sju etapper.

NCC har fått ett uppdrag inom ramen för detta projekt och ska bygga en ny cirkulationsplats i en av Luleås mest trafikerade korsningar, samt  lägga vatten- och avloppsledningar i samma korsning.

− NCC har i samverkan med kommunen tidigare genomfört första utbyggnaden av vatten- och avloppssystemet Östra länken. Nu går vi vidare med utbyggnaden av Östra länkens fortsättning och har tecknat kontrakt för första etappen av de sju, säger Erik Sandström, projektchef Infra, NCC Infrastructure.

Totalt 1,8 kilometer vatten- och avloppsledningar ska anläggas.

Kontraktet är värt 150 miljoner kronor och uppdraget ska utföras som en totalentreprenad i utökad samverkan med Luleå kommun.

− Som lokala byggare i Luleå känner vi stort engagemang i att tillsammans med kommunen fortsätta utbyggnaden av vatten- och avloppsinfrastrukturen och att öka kapaciteten i ledningsnätet så att Luleå kan växa. Vår lokala kännedom och erfarenhet av tidigare etapper i Östra länken är till stor nytta för det fortsatta arbetet, säger Erik Sandström projektchef Infra, NCC Infrastructure, i pressmeddelandet.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203